Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » DRŽAVNI VRTIĆ U ŠVEDSKOJ ZABRANIO KORIŠTENJE RIJEČI ‘ON’, ‘ONA’ I NAREDIO DJEČACIMA NOŠENJE HALJINA

DRŽAVNI VRTIĆ U ŠVEDSKOJ ZABRANIO KORIŠTENJE RIJEČI ‘ON’, ‘ONA’ I NAREDIO DJEČACIMA NOŠENJE HALJINA

svedska-vrticNaredili su djeci staroj 2 godine da razgovaraju o “dečkima zaljubljenim u dječake i djevojkama koje se zaljube u djevojke”

Zviždačica koja radi u državnom dječjem vrtiću u Švedskoj otkrila je kako su joj dužnosnici rekli da djeca nikada ne oslovljava sa “on” ili “ona” i da potiče dječake da nose haljine, te da započne razgovore s djecom o “dječacima koji se zaljubljuju u dječake i djevojke koje se zaljube u djevojke.”

U intervjuu za Varldenidag.se, zviždačica “Anna”, koja je u dječjem vrtiću radila dvije godine kao odgajateljica, rekla je da je brzo obaviještena da joj je zabranjeno govoriti djeci kako im je odjeća “lijepa”, i da se predškolskoj djeci ne bi trebali dodjeljivati spolove.

Kad je Anna čitala djeci knjige, primijetila je da su svi izrazi u knjizi koji su spominjali “on” ili “ona” pokriveni i na njihovom mjestu je pisala rodno neutralna zamjenica “hen”.

Kasnije je otkrila da su popularne knjige “Emil i Pippi” bile odbačene jer nisu imale rodno neutralne likove, a police za knjige “bile su ispunjene dječjim knjigama s temama poput transseksualnosti i homoseksualnosti”.

Anna je također tvrdila da su djeca starosti od jedne i dvije godine sudjelovala u grupnim raspravama gdje su im učitelji rekli “da se djevojka zaljubi u djevojku i dječak u dječaka”. Djeca su se tada međusobno pitala … “U koga si ti zaljubljen?”

Zbunjeni dječak je odgovorio: “U moj Lego”.

Lutke, automobili i vlakovi također su zabranjeni u predškolskoj ustanovi jer su rodno normativni, a dječaku koji se obukao u vatrogasnu odjeću je rekao učitelj da ju skine i odjene haljinu, iako nije to htio.

“Ne želim haljinu, želim ovo” – rekao je dječak, kojem je učitelj odgovorio: “Ali znaš da ćeš imati i haljinu?”

Anna je također otkrila kako čak i neki od roditelja također provode indoktrinaciju. Kad je majka došla pokupiti sina, Anna je rekla dječaku: “Tvoja mama je ovdje”, no majka joj je odgovorila: “Ja nisam njihova majka, ja sam njihov roditelj”.

Dužnosnici su također rekli odgajateljici Anni da ne govori “mama” i “tata” jer “dijete može imati dva roditelja istog spola”.

Anna kaže da je 3-godišnja djevojčica koja je jednom rekla: “Ja sam dječak danas!”, ju je kasnije upitala: “Jesam li dječak ili djevojčica?”, na što je Anna čvrsto odgovorila: “Ti si djevojčica”.

“Ne mogu slijediti ta pravila. Jednostavno ne mogu. Protiv su svega što znam” – zaključuje Anna.

Ime spornog dječjeg vrtića nije došlo u javnost jer mediji nisu željeli otkriti svoj izvor.

Od 1998. godine smjernice švedske vlade o školovanju “zabranile su provođenje rodnih stereotipa, a rodno neutralni vrtići su financirani državnim sredstvima sa odgajateljima koji svjesni genderizma omogućili su obiteljima da podignu svoju djecu bez postavljenog rodnog identiteta”, navodi se u izvješću.

Populistički švedski demokrati samo su povećali svoju nazočnost u parlamentu nakon najnovijih izbora u zemlji, no s obzirom na ovakve priče, pored švedskog neprocjenjivog problema s kriminalom, silovanjima i masovnom imigracijom, pitamo se je li prekasno za bilo kakvu akciju.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,