Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » NIZOZEMSKI GRAĐANI ŠOKIRANI: Novinari otkrili da je nizozemska vlada iz proračuna financirala teroriste u Siriji!

NIZOZEMSKI GRAĐANI ŠOKIRANI: Novinari otkrili da je nizozemska vlada iz proračuna financirala teroriste u Siriji!

teroristi-sirijaOno što je najviše zaprepastilo Nizozemce da je njihova vlada financirala skupinu Jabhat al-Shamiya, čijem se pripadniku u Nizozemskoj sudi za terorizam

Sirija je civilizirana nacija koja poziva na mir i ima drevnu civilizaciju, rekao je republikanac Black koji je posjetio predsjednika Sirije.

Ruski bombarderi nastavljaju sa žestokim bombardiranjima džihadističkih položaja u provinciji Idlib i oko nje, uglavnom usmjerene na Jisr al-Shughour, koji se nalazi na zapadu provincije Idlib, te nekoliko okolnih gradova i sela.

Isto tako, rusko ministarstvo obrane upozorilo je kako je scenarij o korištenju kemijskog oružja u Idlibu već snimljen te se svaki čas očekuje njegova pojava u javnosti. Uz to, upozorili su SAD i saveznike Veliku Britaniju i Francusku, da će napad koji pripremaju na Siriju imati dalekosežne posljedice.

Istodobno, američki predsjednik Donald Trump, Velika Britanija i Francuska najavljuju žestoke napade na položaje sirijske vojske u slučaju korištenja kemijskog oružja u Idlibu.

Kontradiktorna politika

Dok Trump prijeti sirijskom predsjedniku Basharu Al-Assadu i njegovu režimu, njegov kolega iz Republikanske stranke Richard Black zastupnik u Senatu savezne države Virginia, drugi je put posjetio sirijskog predsjednika Bashara Al-Assada.

Tamo je, nakon sastanka s njim, za TV Al-Mayadin kazao kako već četiri tjedna imaju saznanja da britanska obavještajna služba MI6 s Bijelim kacigama imaju u pripremi inscenirani kemijski napad za koji bi optužili sirijski režim i time izazvali reakciju SAD-a i saveznika da bombardiraju Siriju.

Među ostalim, kazao je kako pokušavaju “uvjeriti SAD da odustanu od ove izrazito kontradiktorne politike prema Siriji jer povijesno Sirija je civilizirana nacija koja poziva na mir i ima drevnu civilizaciju.

Njen narod ima veliku kulturu i danas je ujedinjen, a dokaz su i predsjednički izbori na kojima je uvjerljivu pobjedu odnio predsjednik Bashar al-Assad”. Isto tako, zahvalio je sirijskoj vojsci na herojskom spašavanju kršćana kao i oslobađanju 13 redovnica koje su oteli džihadisti.

Nizozemci zaprepašteni

U međuvremenu, Nizozemska je u šoku nakon što su novinari otkrili, a vlada je potvrdila, da su financirali džihadističku skupinu Jabhat al-Shamiya, koja ima srodnu ideologiju s ISIL-om i Al-Qa’idom.

Ono što je najviše zaprepastilo Nizozemce da je njihova vlada financirala skupinu Jabhat al-Shamiya, čijem se pripadniku u Nizozemskoj sudi za terorizam. Nakon tog značajnog otkrića, Nizozemska je odlučila zaustaviti financiranje te skupine jer, kažu, kako program nije imao “očekivane rezultate”.

Nizozemska je prestala financirati sirijsku oporbu u građanskom ratu protiv predsjednika Assada – govoreći pred zastupnicima u parlamentu svoje zemlje, izjavili su nizozemski ministar vanjskih poslova Stef Blok i ministar trgovine Sigrid Kaag napominjući kako su šanse da će pobunjeničke snage pobijediti u građanskom ratu sada izuzetno ograničene.

Nizozemska je izdvojila čak 70 milijuna eura za financiranje vojne opreme džihadističkoj skupini Jabhat al-Shamiya. Ta zemlja financira i kontroverznu organizaciju Bijelih kaciga za koju je prestanak financiranja najavila u prosincu.

Iako je ukinula financiranje Jabhat al-Shamiya, a u prosincu će i Bijelih kaciga, ministri Stef Blok i Sigrid Kaag kazali su kako će “Nizozemska nastaviti podupirati sirijski narod, što će biti nužno u idućem razdoblju”.
 
(vecernji.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,