Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI, TEORIJE ZAVJERE » RAVNOZEMLJAŠI ODRŽALI PRVU GLOBALNU KONFERENCIJU! ‘Moramo u zajednicu uključiti i nekršćane’

RAVNOZEMLJAŠI ODRŽALI PRVU GLOBALNU KONFERENCIJU! ‘Moramo u zajednicu uključiti i nekršćane’

kanada-zemljaNajnovija svjetska konferencija teorije ravne Zemlje održana je u Kanadi

Tisuće ravnozemljaša iz svih dijelova svijeta došlo je u Kanadu gdje se polemiziralo o ‘najvećoj manipulaciji svih vremena’ – tajni o Zemljinom stvarnom obliku kojeg znanstvena elita želi sakriti od pučanstva.

Nužna unificirana teorija i širenje teze u nekršćanske krugove

Na pitanje zašto, konsenzusni odgovor bio je – prikrivanje postojanja boga. Hotel Fantasyland u kanadskom Edmontonu javno je dokazao ono što se zna već duže vrijeme – ravnozemljaši polako postaju utjecajni analitičari i medijske zvijezde s milijunima sljedbenika na društvenim mrežama.

A sve je više i poznatih osoba koje se priklanjaju ovim tezama, najčešće pod domenom ‘ima tu nešto’. Među njima su poznati NBA košarkaši, hip-hop izvođači, starlete i glumci.

No panel je već u samom početku otkrio sve svoje zanimljivosti. Naime, gotovo nijedan teoretičar ravne Zemlje nije nudio istu ili unificiranu teoriju o njezinom obliku, pravoj naravi kupole, možebitnom postojanju dodatnih platoa, prirodi boga iza kupole, zvijezdama i dr. Konferencija je i organizirana da bi se stvorile neke konture zajedničkog konsenzusa.

Problematični su bili i povijesni okviri. Zajednica se složila da je trenutna paradigma isključiva i da bi širenje ideje u ‘mainstream’ zahtjevalo i odstupanje od dosadašnje uvriježene prakse pozivanja na Bibliju i Jahvea, pošto postoje i druge religije koje treba uključiti.

Smatra se da s obzirom na argumente kojima raspolažu mjesta ima i za ateiste, a bit će potrebno redefinirati i zajedničkog neprijatelja, onoga koji skriva istinu od šire populacije.

Svatko sam stvara zaključke pa je samim time dostupno onoliko teorija koliko je i teoretičara – takav stav po okupljenima zahtjeva reviziju. A taj zajednički neprijatelj ne smije biti znanost. Jer upravo znanstvenom podlogom treba i rušiti uvriježeni koncept okrugle zemlje.

Oko toga su se ponajviše lomila koplja – većina predavača izrugivala se znanstvenicima, a veličala svećenstvo.

I Hrvatska ima poznate teoretičare ravne Zemlje

Zato je i sam moto konferencije o ‘testiranju otvorenosti uma i širine vidika’ došao u pitanje – mnogi su bespogovorno ponavljali kako je Biblija jedina istina, te u nju treba doslovno vjerovati. Unatoč brojnim povijesnim zapisima o njezinim redakcijama, izmjenama, kao i ljudima koji su na tome radili.

‘Ravnozemljaši su svuda oko nas’ često se ponavljalo, a više govornika potvrdilo je kako se s njima okolina ismijava, uništeni su im brakovi i obitelji ne žele održavati kontakt. I baš zato su uvjereni kako su na dobrom tragu, a istomišljenike su pronašli u crkvi ili na društvenim marginama.

Koliko je poznato, nijedan Hrvat nije nazočio konferenciji. A kod nas su najpoznatiji pobornici ove teorije poznati publicist Elvis Duspara i nagrađivani stand-up komičar Domagoj Pintarić. Prvi je popularnost teorije dokazao bestselerom.

‘Krug zemaljski’ tako je na kioscima Tiska rušio rekorde u prodaji takvog štiva, a Duspara je u relativno kratkom roku postao jedan od zapaženijih domaćih YouTubera.

Po vlastitom priznanju, i sam je ranije vjerovao kako je granica normale postavljena upravo na ravnoj Zemlji no nakon dugog informiranja drastično je promijenio mišljenje. Pintarić je pak svoj koncept ponajviše promovirao na Facebooku.

Mediji se s ovim temama poslovično izruguju ali su trendovi očito dugoročno okrenuti javnim debatama i raspravama. Ono što će svakako rasvijetliti priču je možebitno slanje letjelice u atmosferu – tim potezom bi ravnozemljaši riješili gotovo sve probleme.

Nakon konferencije sve je uobičajenije mišljenje da bi takve ideje trebale biti odbačene. Jer je moguće i da je sve hologram pa će Lucifer samo stvoriti novu iluziju. No zašto bi onda ‘donositelj svitanja’ uopće gubio vrijeme na kupolu?
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik CC” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(dnevno.hr, R.M.)

Filed under: MEDIJI, TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , ,