Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » RUSKI MINISTAR OBRANE: Teroristi i ‘Bijele kacige’ su se sastali u sirijskom gradu Idlibu kako bi se pripremili za kemijski napad pod ‘lažnom zastavom’

RUSKI MINISTAR OBRANE: Teroristi i ‘Bijele kacige’ su se sastali u sirijskom gradu Idlibu kako bi se pripremili za kemijski napad pod ‘lažnom zastavom’

bijeli-sljemoviRuska vojska dobila je “nepobitne” dokaze kako su se u nedjelju u pokrajini Idlib sastale terorističke skupine Jabhat an-Nusra i zloglasne “Bijele kacige”, izjavio je glasnogovornik ruskog ministarstva Igor Konashenkov

Militanti su isplanirali konačni scenarij za kemijske napade za koje će se optužiti sirijska vojska u gradovima Jisr ash-Shugur, Serakab, Taftanaz i Sarmin, otkriva ruska vojska.

“Puna spremnost svih sudionika uključenih u provođenje provokacija će biti osigurana do 8. rujna” – izjavio je Konashenkov. Dodao je kako teroristi trebaju primiti “poseban” signal od nekih “stranih prijatelja sirijske revolucije” kako bi pokrenuli operaciju.

Izjava je došla nakon ranijih upozorenja iz Moskve kako se militanti pripremaju za provedbu kemijskog napada pod “lažnom zastavom” u sirijskoj pokrajini kako bi zapadnoj koaliciji dali povod za ponovno bombardiranje Sirije, prenosi RT.

U kolovozu je Ministarstvo obrane priopćilo kako je osam karnistera klora isporučeno u selo u blizini grada Jisra al-Shughura, te da je na tom području stigla i stručno obučena skupina militanata kako bi simulirala operaciju spašavanja nakon napadnog napada.

Sjedinjene Države i njezini saveznici opetovano su naglasili spremnost za napad na Siriju ako se dogodi bilo kakav napad kemijskim oružjem, ignorirajući sva upozorenja Rusije.

Washingtonova izaslanica UN-a Nikki Haley nedavno je izjavio da već zna počinitelje kemijskog napada koji bi se trebao dogoditi u Siriji.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik CC” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , ,