Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » ČISTKA SE NASTAVLJA: Sada je i Twitter trajno banirao poznatog zviždača Alex Jonesa i Infowars zbog ‘uvredljivog ponašanja’

ČISTKA SE NASTAVLJA: Sada je i Twitter trajno banirao poznatog zviždača Alex Jonesa i Infowars zbog ‘uvredljivog ponašanja’

jones-twitterTwitter je trajno uklonio Alex Jonesa i Infowars sa svoje platforme zbog “uvredljivog ponašanja”, nakon što je kontroverzni zviždač snimljen kako verbalno napada CNN-ovog novinara na saslušanju u američkom Senatu o društvenim medijima

“Danas smo trajno suspendirali račune @realalexjones i @infowars na platformama Twitter i Periscope” izjavila je kompanija Twitter.

“Poduzeli smo tu akciju temeljenu na novim izvješćima o objavama i videozapisima objavljenima jučer, a koji krše našu politiku uvredljivog ponašanja, kao dodatak na prijašnja kršenja pravila.”

Tvrtka je dodala kako će nastaviti loviti “ostale račune koji su možda povezani” s Alex Jonesom kako bi spriječili pokušaj zaobilaženja zabrane.

“Ja sam skinut sa društvenih mreža, ne zato što lažem, već zbog toga što mi govorimo istinu i zato što smo bili popularni i zato što smo se usudili ići na saslušanje Kongresa i Senata i sukobili se sa Rubiom, i zato što smo ustali protiv laži mainstream medija i zato što govorimo istinu” – rekao je Jones nakon suspenzije.

“A onda smo se našli na Oliver Darcyja, koji je kapetan tajne policije, koji priznaje da ide uokolo i zalaže se da ljudi poput Infowarsa budu skinuti s drugih platformi jer smo se suprotstavili tom čudovištu koje nas zlostavlja i kaže” – rekao je Jones o susretu zbog kojeg je navodno i dobio zabranu na Twitteru.

Prije suspenzije, Alex Jones je imao oko 900.000 sljedbenika na Twitteru, dok je njegov račun Infowars bio popularan sa oko 430.000 korisnika.

Prozivajući suspenziju aktom “rata” protiv konzervativnih glasova, Jones je pozvao svoje pristaše da se odupru “napadu na ovu zemlju”.

“To znači da su rukavice bačene u lice, pokušavaju uništiti naše osnovno pravo Prvog amandmana” – dodao je Jones. “Politički establishment ne voli kada se demokrati ili republikanci izazivaju​i oni žele sada krenuti na predsjednika … Oni su se uspaničili, boje se. Oni se kreću protiv svih nas.”

Twitter je zabranio Jonesa sa svojih platformi dan nakon što je glavni izvršni direktor tvrtke Jack Dorsey svjedočio pred Kongresom, gdje je rekao da je Twitter nepristran i negirao bilo kakvu političku pristranost protiv konzervativaca.

Na marginama saslušanja u američkom Senatu u srijedu, u kojima su sudjelovali Facebook i Twitter, Jones nije mogao zadržati bijes i sukobio se s senatorom Marco Rubiom zbog političke cenzure kompanija iz Silicijske doline.

Kasnije se sukobio sa novinarom CNN-a Oliver Darcyjaem na hodniku Capitol Hill-a zbog njegovog “pristranog” izvještavanja.

Još u kolovozu, web stranica Alex Jonesa, Infowars, je zabranjena na Facebooku, YouTubeu i Appleu zbog navodnih kršenja njihovih standarda zajednice i širenja “govora mržnje”.

Polemika oko Jonesa potaknula je žestoku raspravu o slobodi govora u zemlji i usponu političke cenzure privatnih tehnoloških tvrtki.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik CC” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,