Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Islamisti spalili živog kršćanskog pastora, njegovu ženu i troje djece! Mediji šute

Islamisti spalili živog kršćanskog pastora, njegovu ženu i troje djece! Mediji šute

pastor-nigerijaMuslimanska militantna skupina Fulani ovog je tjedna u središtu Nigerije napala osam sela i u jednom su selu spalili život pastora, njegovu ženu i njihovo troje djece

Kako bi širili „islamski nauk i praksu“, Fulani džihadisti redovito pustoše sela i gradove i traže kršćane kako bi cijelo područje očistili od „svih aspekata kršćanske vjere“.

Nathan Johnson, državni upravitelj udruženja Africa of International Christian Concern (Afrika kao međunarodna kršćanska briga) rekao je:

„Činjenica da država dopušta dugotrajno uništavanje i ubijanje svojih sela i građana pokazuje nedostatak brige i sposobnosti… Ako se to nastavi biti će potrebna međunarodna intervencija, inače će Nigerija pasti pod veliki građanski rat.“

Na žalost, male su šanse za takvom intervencijom jer su kršćani gotovo istrebljeni s Bliskog Istoka i nije bilo nikakve međunarodne intervencije koja bi im priskočila u pomoć.

Portal Breitbart o napadima prenosi kako su muslimanski napadači opremljeni mačetama i kalašnjikovima napali selo Abonong u kojem su uništili 95 kuća, okolna polja i tri crkve.

Ubili su pastora Adamu Gyang Wurim i njegovu obitelj tako što su im zapalili kuću dok su oni još bili unutra, a pastorovu su ženu upucali dok je bila u kupaoni. Napadači su ubili i dvoje drugih seljena, i ranili nekoliko drugih.

Napad je počeo prošli utorak oko 8 sati u jutro i trajao je nekoliko sati dok snage sigurnosti nisu stigle na poprište. Napadači su u tom vremenu sravnili sa zemljom i selo Ziyat te ukrali vrijednu elektroniku, madrace, hranu i stoku.

Incident se dogodio samo 24 sata nakon dvodnevnog mirovnog dogovora u Josu, kojeg je organiziralo Kršćansko udruženje Nigerije s temom „Održivi mir i sigurnost u sjevernoj Nigeriji kao rješenje za razvoj.“

Lokalni odvjetnik, Dalyop Solomon Mwantiri, razgovarao je s jednim od troje preživjele pastorove djece koji je tijekom napada pohađao fakultet, a o svemu je saznao preko Facebooka.

„Kada sam nazvao prijatelja da saznam o situaciji primio sam strašne vijesti. Nisam mogao vjerovati da su svi članovi moje obitelji progutani u pokolju. Kada sam došao kući, vidio sam svoga tatu i obitelj kako su spaljeni do neprepoznatljivosti“, izjavio je mladić.

„Nas troje ne znamo što da radimo, pogotovo jer smo studenti i nemamo nikakvog oslonca“, rekao je.
 
(novizivot.net)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,