Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Papa Franjo: Plastika u oceanima predstavlja ‘veću prijetnju’ od pedofilije

Papa Franjo: Plastika u oceanima predstavlja ‘veću prijetnju’ od pedofilije

papa-plastikaPapa Franjo je rasčistio i izrazio stav da je borba protiv plastike u našim oceanima veći prioritet od pedofilskih svećenika koji siluju djecu u Katoličkoj crkvi

U subotu je Papa izdao poziv na očuvanje oceana kojima prijeti plastični otpad, rekavši kako je čista voda “osnovno ljudsko pravo”.

Njegovi su javni komentari u velikoj suprotnosti sa šutnjom iz Vatikana o aktualnom skandalu povezanim sa silovanjem djece koji je zahvatio Crkvu.

“Ne možemo dopustiti da naša mora i oceani budu prekriveni beskrajnim poljima plutajuće plastike”, rekao je papa u poruci četvrtog Svjetskog dana molitve, izvijestio je Breitbart.

“Nažalost, prevelika nastojanja nisu uspješna zbog nedostatka učinkovite regulacije i sredstava kontrole, osobito u pogledu zaštite morskih područja izvan nacionalnih granica”.

Papa je također rekao da je pristup “sigurnoj pitkoj vodi temeljno i univerzalno ljudsko pravo”, te je istaknuo da je za mnoge teško, ako ne i nemoguće.

“Naš svijet duguje veliki socijalni dug dugu prema siromašnima koji nemaju pristup pitkoj vodi, i time im se se uskraćuje pravo na život koji je konzistentan s njihovim neotuđivim dostojanstvom” – kazao je.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , ,