Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » Sve što trebate znati o prekomjernom rastu gljivice Candide u vašem organizmu

Sve što trebate znati o prekomjernom rastu gljivice Candide u vašem organizmu

candida-trbuhMožda nikada nisu čuli za pojam „prekomjeran rast Candide”, ali to ne znači da niste pogođeni tim istim procesom

Zapravo, kombinacija standardne zapadne prehrane i potrošnje antibiotika uzrokuje borbu kod organizma većine ljudi koje se bore protiv ovog stanja, a da i nismo ni svjesni toga.

Brzi pogled na šokantan popis simptoma koje uzrokuje prekomjeran rast Candide, većini čitatelja će se činiti poznatim i objasniti im puno o umoru i općem osjećaju zdravlja sa kojim se mnogi od nas suočavaju svakodnevno.

Ovaj članak će pružiti sve informacije potrebne za razumijevanje upravo onoga što je prekomjeran rast Candide, kako prepoznati njezine simptome i, najvažnije, kako ispraviti neravnoteže koje ga uzrokuje.

Što je Candida?

Kao što je objašnjeno, Candida je esencijalna gljivica koji živi u našim tijelima. Mi smo stvoreni tako da imamo balansiranu količinu Candide u našim ustima i crijevima kako bismo pomogli probavu i apsorpciju hranjivih tvari, ali problemi se razvijaju kod neravnoteže uzrokovane konzumiranjem prevelikog broja antibiotika i pogrešne vrste hrane koji uzrokuju da ona počne rasti izvan kontrole.

Previše Candide može probiti stijenke crijeva, uzrokujući probavne probleme i niz drugih problema.

Identificiranje problema koji dolaze od strane Candide može biti problematično zbog raznolikog broja simptoma koje može izazvati po cijelom tijelu. Međutim, postoje određeni simptomi koji mogu identificirati problem ako se zna što treba tražiti. To uključuje:

- Osjetljivost i alergije na plijesan;
– Astma i peludna groznica;
– Neuobičajena osjetljivost na parfeme i čestice u zraku;
– Hladne ruke i noge;
– Gljivične infekcije poput “atletskog stopala”;
– Simptomi slični gripi, uključujući nazalnu kongestiju;
– Problemi probavnog trakta, uključujući refluks kiseline, plinovi i zatvor;
– Problemi s ušima, uključujući tinitus (zujanje u ušima) i infekcije uha;
– Gubitak kose, perut ili svrbež, flekavo vlasište;
– Bol u zglobovima i mišićima, ukočenost i oticanje;
– Problemi sa spavanjem;
– Problemi sa kožom, uključujući ekceme, osip i svrbež.

Ako vi ili netko u vašoj obitelji ima neke od ovih simptoma, možda biste se trebali testirati na Candidu kod vašeg holističkog liječnika.

Alternativno, sljedeći jednostavni kućni test pokazat će simptome prevelikog rasta Candide u tijelu:

1. Pazite da se testirate ujutro prije nego bilo što jedete ili pijete.

2. Napunite češu sa vodom sobne temperature.

3. Nakupite slinu i pljunite ju u čašu vode.

4. Pričekajte 30 minuta (možda ćete morati pričekati do 60 minuta) i provjerite slinu. Ako vidite niti koje putuju prema dnu iz sline u vodi ili ako je slina u oliku oblaka potonula na dno čaše, možda imate problem sa Candidom.

Što uzrokuje prekomjeran rast Candide?

Budući da je candida prirodna supstanca u našem tijelu, što uzrokuje da se množi na nekontroliran način? Prema dr. Amy Myersu, šest najčešćih uzroka širenja Candide su:

- Prehrana bogata visoko procesuiranim ugljikohidratima;
– Pretjerana konzumacija alkohola;
– Fermentirana hrana (ako imate aktivnu Candida infekciju);
– Određeni lijekovi, osobito antibiotici;
– Autoimune bolesti koje potiskuju sposobnost tijela da se bore protiv infekcija; i
– Kronični stalni stres, koji ometa probavni sustav tijela.

Što učiniti ako je Candida postala problem

Prekomjernan rast Candide je u biti odraz tijela izvan ravnoteže. Bitno je ukloniti određene stvari i uvesti druge kako bi se vratila ta ravnoteža:

Eliminirajte šećer, obrađenu hranu i prebacite se na prehranu koja povećava imunitet bogata proteinima, dobrim mastia poput orašastog voća i avokada, te povećati unos zdravih ugljikohidrata poput voća i povrća. Zlatno pravilo je jesti hranu kada je svježa i neobrađena.

Pojačajte svoj imunološki sustav s dodatkom vitamina E i C i klorelle, i povećajte potrošnju sirovog češnjaka, nefiltriranog jabučnog octa, ekstrakta maslinovog lišća i Pau d’arco-a.

Pokušajte smanjiti stres jer kronični stres potiče rast Candide. Povećajte broj dobrih bakterija u vašim crijevuima uz pomoć hrane poput jogurta i uzimajte dodatke s najmanje 50 milijardi CFU-a (jedinice koje formiraju kolonije). Uobičajeno je da se dobri probiotici moraju držati u frižideru.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , , ,