Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » MINISTAR INOZEMNIH POSLOVA SIRIJE VALID MUALEM: ‘Bijele kacige’ su otele 44 djece radi insceniranja kemijskog napada!

MINISTAR INOZEMNIH POSLOVA SIRIJE VALID MUALEM: ‘Bijele kacige’ su otele 44 djece radi insceniranja kemijskog napada!

bijele-kacige„Bijele kacige“ su otele 44 djece kako bi ih iskoristili za insceniranje kemijskog napada u Idlibu, izjavio je ministar inozemnih poslova Sirije Valid Mualem tijekom press konferencije sa ruskim kolegom Sergejom Lavrovom

„Iza formiranja pseudo-organizacije ’Bijele kacige‘ stoje britanske specijalne službe – one ih sponzoriraju, oni njima upravljaju. Te službe stoje iza organizacije ovih falsificiranih scenarija korištenja kemijskog oružja i sada pripremaju situaciju za još jedan napad kemijskim oružjem u Idlibu“, rekao je Mualem.

„Prema našim podacima, oni su odavno oteli 44 dece u zoni Idlib za insceniranje događaja napada kemijskim oružjem“ – naglasio je ministar.

On je dodao da SAD i zapadne zemlje pokušavaju izazovati agresiju protiv Sirije kako bi spasile teroriste Nusra fronta i da njihove akcije prema Siriji nisu u skladu sa odlukama Vijeća sigurnosti UN-a.

Mualem je rekao da će Damask ići do kraja u oslobađanju Idliba.

Šef ruske diplomacije Sergej Lavrov je upozorio Zapad da se ne igra vatrom, pokušavajući da izazove provokaciju u području sirijskog Idliba.

„Mi smo argumentirano, preko naših ministarstava obrane i inozemnih poslova, jasno i oštro upozorili naše zapadne partnere da se ne igraju vatrom“ – naglasio je diplomat.

Posljednjih dana situacija oko Sirije postala je napetija.

Glasnogovornik Ministarstva obrane Rusije general-bojnik Igor Konašenkov izjavio je da teroristi grupe Hajat Tahrir el Sham pripremaju provokaciju, kako bi optužili Damask za upotrebu kemijskog oružja protiv civila u provinciji Idlib u Siriji.
 
(SputnikNews)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , ,