Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » VIKTOR ORBAN: Ministar Salvini je moj heroj, pokazao je da imigranti mogu biti uhićeni i na moru

VIKTOR ORBAN: Ministar Salvini je moj heroj, pokazao je da imigranti mogu biti uhićeni i na moru

salvini-orbanMađarski premijer Viktor Orban rekao je u utorak da je talijanski ministar unutarnjih poslova i šef ekstremno desne Lige Matteo Salvini njegov “heroj”, uoči razgovora s njim u Milanu

“On je moj heroj i moj partner na putu”, rekao je novinarima u Milanu uoči susreta koji je počeo u 17 sati.

Salvini i Orban pristaše su oštrog stajališta prema migrantima koji dolaze u Europu. “Mađarska je dokaz da se migranti mogu uhititi na kopnu”, rekao je novinarima Orban čija je zemlja podigla žicu na više stotina kilometara granice s Hrvatskom i Srbijom.

“Tu počinje Salvinijeva uloga. On mora pokazati kako migranti mogu biti uhićeni i na moru”, dodao je.

Nedaleko od mjesta sastanka Orbana i Salvinija ljevica je organizirala prosvjede na kojima sudjeluje oko tisuću ljudi.

“Ne želimo Europu mađarskog vođe Orbana koji kaže da je Salvinijev prijatelj ali čija su vrata, kada se radi o onima koji bježe od rata, uvijek zatvorena”, kazao je Emanuele Fiano, zastupnik Demokratske stranke.

Orban je također rekao da je Salvini prvi političar na Mediteranu koji želi zaustaviti migrante.

S prošlom vladom je, rekao je, imao vrlo loše odnose jer je konstantno vrijeđala Mađare. “Mađarsku se stalno napada jer je pokazala da se granice mogu zaštititi, dok Bruxelles kaže da se migrante ne može zaustaviti i da im se mora omogućiti ulazak”, dodao je.
 
(jutarnji.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,