Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » MEDICINSKA SLOBODA JE MRTVA: NAKON PRIJETNJE SMRĆU I PRITISKA OD STRANE REGULATORNIH AGENCIJA, NEUROPATSKI LIJEÄŒNIK MORAO ZATVORITI KLINIKU

MEDICINSKA SLOBODA JE MRTVA: NAKON PRIJETNJE SMRĆU I PRITISKA OD STRANE REGULATORNIH AGENCIJA, NEUROPATSKI LIJEČNIK MORAO ZATVORITI KLINIKU

neuropatski-lijecnikSvjetski poznata lijeÄnica koja je nudila svoje naturopatske usluge besplatno, prisiljena je zatvoriti svoju kliniku nakon Å¡to je filipinski zdravstveni regulator (ekvivalent FDA) krenuo na nju i nakon vala prijetnji smrću

Dr. Farrah Agustin-Bunch je pohaÄ‘ala konvencionalnu medicinsku izobrazbu, ali Äinjenica da se lijeÄnici potiÄu na propisivanje tretmana pacijentima koji nisu znanstveno dokazani kao sigurni i uÄinkoviti, su njoj bili nelagodni i konaÄno je preÅ¡la na podruÄje naturopatije.

Njezin pokojni otac bio je poznati herbalist sir Antonio Augustin, koji je 2000. osnovao prvi prirodni centar za lijeÄenje raka na Filipinima.

Na kraju je odluÄila otvoriti vlastitu lijeÄniÄku praksu. Njezina klinika u gradu Viktoriji, dva sata od Manile, bila je posjećena od strane poznatih osoba, poslovnih ljudi, pa Äak i plemića iz Filipina i Å¡ire.

Ona nikada nije naplaćivala pacijenatima za njihove posjete ili testove, vjerujući da svatko ima pravo posjetiti lijeÄnika bez dodatnih troÅ¡kova.

Dr. Bunch je uspjeÅ¡no lijeÄila stanja poput lupusa, hipertenzije, dijabetesa i drugih bolesti. ÄŒak je uspjeÅ¡no lijeÄila i karcinom 4. stupnja. Sve u svemu, lijeÄila je viÅ¡e od 100.000 pacijenata otkako je postala lijeÄnica.

TakoÄ‘er je pronaÅ¡la protokole temeljene na kliniÄkim i znanstveno dokazanim metodama koji koriste ljekovite biljke, ekstrakte biljaka i minerale. Neke varijacije njezinog imunoterapijskog tretmana se Äak koriste u nekim od najvećih ameriÄkih centara za lijeÄenje raka.

Da li su njezini uspjesi lijeÄenja prijetili profitu moćnih ljudi?

Njezini impresivni tretmani vjerojatno nisu bili dobro prihvaćeni od strane farmaceutske i medicinske industrije, i ona je vjerojatno privukla njihovu pozornost putem svoje web stranice, koja nudi više od 20.000 stranica znanstvenih dokaza za informiranje i obrazovanje njezinih pacijenata.

Pored dokaza uÄinkovitosti i sigurnosti imunoterapije, ona je takoÄ‘er razotkrila nedostatak znanstvenih dokaza kod konvencionalnih tretmana poput zraÄenja, kemoterapije i većinu operacija.

Nedavno je najavila svojim 3 milijuna Facebook sljedbenika da treba privremeno zatvoriti svoju ordinaciju nakon što su prijetili životima pacijenata, djece i njoj samoj ako ostane otvorena.

Navela je da je protiv nje podneseno nekoliko tužbi, nakon što su državni uredi i agencije primili pritužbe od neimenovanih medicinskih društava. Rekla je da su njezina klinika i imovina preživjeli pretres, i da joj je zabranjena proizvodnja zdravstvenih proizvoda, davanje lijekova pacijentima i njihovo distribuiranje.

Ako sada i dalje pomaže bolesnicima, mogla bi izgubiti dozvolu za obavljanje medicine, ali i karijere kao lijeÄnica.

Nakon Å¡to je njezina klinika bila zatvorena zbog navodne prodaje suplemenata koji nisu bili ovlaÅ¡teni, rekla je u video poruci na Facebooku: “TakoÄ‘er mi je reÄano da će, ako ambulantna bolnica i dalje bude otvorena, da ću biti uhićena i da će moja licenca za prakticiranje medicine biti ukinuta.â€

Rekla je da suraÄ‘uje s vladinim agencijama i koristi pravne lijekove kako bi pomogla u rjeÅ¡avanju situacije. IspriÄavala je svojim pacijentima zbog neugodnosti i patnje koje bi im to moglo prouzroÄiti, te je rekla da se nada da će Å¡to prije otvoriti kako bi mogla nastaviti pomagati ljudima.

Dr. Bunch je dodala u svojoj video poruci Å¡okantnu izjavu: “Ako mi se dogodi neÅ¡to loÅ¡e, zapamtite da sam se borila za svoje graÄ‘ane na Filipinima da imaju izbor u svojoj zdravstvenoj zaÅ¡titi”.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , ,