Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI, NOVAC » KORAK DALJE: Washington zamrznuo rusku imovinu u SAD-u vrijednu stotine milijuna dolara

KORAK DALJE: Washington zamrznuo rusku imovinu u SAD-u vrijednu stotine milijuna dolara

amerika-kongresRuska imovina u Sjedinjenim Državama vrijedna stotine milijuna dolara zamrznuta je u sklopu Washingtonske kampanje sankcija protiv Moskve od 2013. godine do danas, izjavila je zamjenica tajnika američke riznice Sigal Mandelker

“Akcije američke riznice imale su značajne posljedice za financijske interese pojedinaca i tvrtki koje su pogođene, uključujući blokiranje stotina milijuna dolara ruske imovine u Sjedinjenim Državama” – rekla je Mandelker u utorak.

Izjava je objavljena nedugo prije njezina govora u Kongresu.

Mandelker, koja je odgovorna za sankcije od strane američke trezora, dodala je da “Rusija bilježi ove provedene radnje”.

Izravna strana ulaganja u Rusiju su pala za pet posto od 2013. godine, a izravna ulaganja iz SAD-a su pala za 80 posto, navodi se u priopćenju.

Mandelker očekuje da će kasnije u utorak priopćiti Kongresu da, ako se ruska “maligna aktivnost” nastavi, Moskovski “avanturizam” će se bilježiti tako da SAD može donijeti još više ekonomske patnje Rusiji kroz dodatne sankcije.

Trumpova administracija je od siječnja 2017. godine sankcionirala 217 ruskih fizičkih osoba i entiteta, uključujući naftnu tvrtku Surgutneftegaz i elektroprivrednu tvrtku EuroSibEnergo.

Ciljevi sancija su uključivali šefove velikih državnih banaka i energetskih tvrtki, a neki od njih su najbliži suradnici predsjednika Putina.

“Kako tvrtke širom svijeta rade na tome da bi se udaljile od sankcioniranih ruskih osoba, naše akcije nameću neviđenu razinu financijskih pritisaka onima koji podupiru malignu agendu Kremlja i ključne sektore ruskog gospodarstva” – rekla je Mandelker, inače izvorno rođena u Izraelu.

Moskva je u više navrata rekla da je uvođenje sankcija od strane Washingtona kontraproduktivno, a rusko ministarstvo vanjskih poslova ih naziva nelegitimnim i beskorisnim.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI, NOVAC · Tags: , , , , , ,