Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Seksualna robinja iz Iraka doživjela horor kada je u Njemačkoj susrela svojeg silovatelja i ISIS-ovog teroristu

Seksualna robinja iz Iraka doživjela horor kada je u Njemačkoj susrela svojeg silovatelja i ISIS-ovog teroristu

zrtva-isisI teroristi i žrtve silovanja su napunili Njemačku, zahvaljujući politici Angele Merkel. “Kako to može biti, da moj silovatelj živi ovdje i ima ista prava kao i ja?”

Jezidi tinejdžerica koja je pobjegla iz ropstva Islamske države u Iraku, se suočila sa svojim silovateljem u Njemačkoj, izjavila je za RT zašto se vratila u Irak i zašto misli da Europa nije sigurno utočište za djevojke poput nje.

Jezidi ili Jesidi su kurdska etnoreligijska skupina iz Iraka koju karakterizira pripadnost specifičnoj heterodoksnoj religiji odnosno sljedbi.

Nakon bijega u zatočeništvu u Iraku, Ashwaq Ta’lo je smatrala da je na sigurnom u Schwabisch Gmundu, slikovitom gradu u podnožju njemačkih švabijskih planina, u blizini Stuttgarta. To se promijenilo jedne noći u veljači, kada se Ashwaq vraćala kući iz škole i kada se automobil zaustavio pokraj nje.

Bradati čovjek je izašao iz automobila i skinuo naočale, naginjući se da pobliže pogleda tinejdžericu. “Mogu li vam postaviti pitanje” – rekao je. “Jeste li vi Ashwaq?”

Bilo je to lice koje Ashwaq nikad nije mislila da će ponovno vidjeti. Muškarac, poznat samo kao Abu Humam, bio je sirijski terorist Islamske države (ISIS) koji je Ashwaq kupio za 100 dolara na tržištu robljem u Ba’aju, u Iraku 2015. godine. Sada živi u Njemačkoj kao izbjeglica, uživajući istu slobodu kao i njegova bivša žrtva, prenosi RT.

“Rekla sam “ne, nisam Ashwaq” – ispričala je ona. “Onda je rekao:” Ne, ti si i znam, nemoj mi lagati “, Ashwaq se uspaničila i pobjegla u kuću njezina brata, dok ju je Abu Humam slijedio. Susret ju je odmah odveo od mirne Njemačke natrag na prašnjavne ceste ratom razorenog Iraka, gdje je njezina noćna mora počela prije nekoliko godina.

U 2014. godini, kada su horde ISIS-a osvojile područja i uzimali živote diljem Iraka i Sirije, Ashwaq je živjela sa 77 člana svoje proširene obitelji u malom selu u iračkom Kurdistanu. ISIS-ova kampanja klanja i pljačkanja konačno ih je stigla, i džihadisti su okružili obiteljsku kuću, hvatajući i odvajajući obitelji.

“Najgore vrijeme u mom životu bilo je trenutak kada nas je ISIS odvojio od naših obitelji”, prisjeća se Ashwaq. “Znala sam da ću biti silovana i mučena.” U to je vrijeme je imala 15 godina.

Od tamo, Ashwaq je bio prebačena u kamionu iz sjevernog Iraka u maleni grad Ba’aj, gdje je prodana za 100 dolara Abu Humamu.

“Trudila sam se koliko sam mogla da ga uvjerim da me treba pustiti” – rekla je. “Ali rekao je da je dobio zapovijed da siluje sve Jazidi žene i da ih drže kao robove. Čak smo pokušali pronaći benzin ili bilo što oštro, poput noževa ili škara, da se ubijemo, ali nismo pronašli ništa.”

Ashwaq je bio prisiljena preobratiti se na Islam, i postati vlasništvo Abu Humama. Kad su se militanti preselili, Abu Humam je držao svoju tinejdžersku djevojku uz sebe kao ljudski štit protiv koalicijskih zračnih snaga SAD-a. Na kraju, Ashwaq je uspjela pobjeći, a godinu dana kasnije preselila se u Njemačku u okviru izbjegličkog programa.

“Znali smo da ako ostanemo, oni će nas ubiti, jer oni su ISIS i oni su ubojice” – rekla je.

Nakon susreta s Abu Humamom u Njemačkoj, Ashwaq je to prijavila policiji i rekla svojem socijalnom radniku što je vidjela. Kaže da je policija čekala mjesec i pol kako bi otvorila slučaj, a kad su to učinili, nisu pronašli tragove.

Njezin socijalni radnik joj je rekao da ostane u Njemačkoj i da se oporavi od traume njezina zarobljavanja u Iraku, ali Ashwaq se više nije osjećala sigurnom.

“Kako to može biti, da moj silovatelj živi ovdje i ima ista prava kao i ja?” – pitala se.

Savezni tužitelji kažu da su istraživali slučaj što je najbolje moguće. Na temelju njezinog opisa, nisu mogli prepoznati Abu Humam i nisu mogli pratiti njegovo ime. Tužitelji kažu da su željeli postaviti Ashwaq još neka pitanja, ali tinejdžerica je već u to doba napustila Njemačku.

“Moje je dostojanstvo važnije nego ostanak u Njemačkoj” – rekla je. “Stavila sam svoj život na rub kako bih pobjegla od ISIS-a da bih zadržala svoje dostojanstvo, a onda želite da ostanem u Njemačkoj i znam da je onaj tko je odgovoran za moju bijedu slobodan u toj zemlji?”

“Sve što sam željela je biti negdje sigurna, ali ako se ponovom susretnem sa ISIS-om, bojim se da će me opet povrijediti, onda više ne mogu ostati ovdje.”

Ashwaq je stigla u Njemačku kao jedna od preko milijun migranata koji su prihvaćeni 2015. u Njemačkoj od strane kancelarke Angela Merkel koja je provodila migracijsku politiku “otvorenih vrata” njezine zemlje sve dok ju nije ukinula ove godine.

Kritičari su bijesni na kancelarku zbog nepažljivog pozivanja milijuna migranata, često uz neodgovarajuće provjere. Čak i kada je branila svoju odluku, Merkel je priznala prošle godine da “neko vrijeme nismo imali dovoljno kontrole” na granicama Njemačke.
 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,