Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » U glavnom gradu američke države Arkansas otkriven 3 metra visok spomenik Bafometa – uz povike ‘Slava Sotoni’

U glavnom gradu američke države Arkansas otkriven 3 metra visok spomenik Bafometa – uz povike ‘Slava Sotoni’

sotona-kipVeliki kip Bafometa otkriven je u četvrtak u glavnom gradu američke države Arkansas, Little Rocku, ispred mainstream medija i štovatelja koji su uzvikivali “Slava Sotoni”

Bafomet je fiktivno pogansko božanstvo nastalo u okviru kršćanskog folklora, a osobito zastupljeno u okultističkoj teoriji za vrijeme magijskog preporoda u 19. stoljeću. Prvi put se spominje u 12. stoljeću kao iskrivljeni oblik riječi Muhamed, a u 19. stoljeću popularizirao ga je francuski okultist Eliphas Levi, u obliku Sabatskog jarca, u knjizi Transcendentalna magija, čime postaje središnja figura sotonizma i oličenje Sotone.(Wikipedia)

Demonska instalacija vrhunac je prosvjeda Crkve Sotonske protiv zakona države Arkansas iz 2015. godine, koji dopušta “postavljanje prikladnog spomenika koji obilježava Deset zapovijedi na državnoj zemlji”.

Desetci sotonista su se okupili pokraj kipa od 3 metra, prema novinaru KLRT-a koji je bio na mjestu događaja.

U međuvremenu, pristaše su izvikivali “Pozdrav Sotoni!”, jer je kip podignut pred zgradom Državnog poglavarstva.

“Događaj je bio namijenjen inkluzivnom okupljanju u kojem je “Sotonski hram” trebao slaviti pluralizam zajedno s kršćanskim i svjetovnim govornicima”, piše u priopćenju KATV-a Lucien Greaves, glasnogovornik i suosnivač Sotonističkog hrama.

“Ljudi mnogih vjera će se okupiti u glavnom gradu kako bi odbacili napore Arkansasove državne zakonodavne vlasti da privilegiraju jednu religiju nad drugima”.

Arkansasov državni senator Jason Rapert, koji je bio glavni predlagatelj zakona koji je sada poznat kao Zakon 1231, objavio je na Facebooku prije sotonističkog okupljanja:

“Iako našu državu danas posjećuju autsajderi koji se odluče putovati diljem nacije, šireći profane i navješćujuće izuzetno neobične poglede, budite uvjereni da iako poštujem njihovo pravo na slobodu govora, oni također moraju poštivati​naše pravo da se ne slažemo s njima i odbacujemo njihove lažne tvrdnje”, napisao je Rapert.
 

 
Završna rečenica zakona glasi: “Postavljanje spomenika u ovom odjeljku ne smije se tumačiti tako da znači da država Arkansas favorizira neku posebnu religiju ili denominaciju nad drugima”.

Američka unija za civilne slobode (ACLU) iz Arkansasa podnijela je tužbu protiv Ustavnosti Zakona 1231 u svibnju, navodi se u priopćenju. Ta tužba se još uvijek kreće kroz sudski sustav.

Ime Bafomet datira iz inkvizicije i mučenja Vitezova Templara prije 1100. godine, prema BBC-u. Današnji kip Bafometa, prikazan u kipu sotonističkog hrama, nacrtao je francuski okultist Eliphas Levi 1856. godine.

“Sadrži sve ove binarne suprotnosti – iznad i ispod, dio životinja, dio čovjeka, mušku i žensku stranu”, rekao je Greaves BBC-u. “Utjelovljuje suprotnosti i slavljenje kontrasta”.
 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,