Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » 11-godišnja djevojčica hakirala web stranice američkog državnog izbornog stožera i pokazala da je ‘Rusko miješanje’ laž i izmišljotina

11-godišnja djevojčica hakirala web stranice američkog državnog izbornog stožera i pokazala da je ‘Rusko miješanje’ laž i izmišljotina

hakericaJedanaestogodišnja djevojčica zapanjila je računalne stručnjake hakiranjem izborne stranice u samo 10 minuta

Uoči američkih središnjih izbora u studenom, mainstream mediji su već počeli pričati o ruskoj prijetnji hakiranjem izbora

U međuvremenu, natjecanje u Las Vegasu pokazuje da kada se radi o miješanju u američke izbore, čak i dijete to može učiniti.

Natjecanje je održano na marginama godišnje konferencije Def Con o hakiranju u Las Vegasu, gdje su djeca u dobi od 8 do 17 godina bila zadužena da hakiraju replike web stranica isbornog povjerenstva u ključnim državama gdje će se voditi “velika bitka” i gdje se očekuje da će nadolazeći američki izbori u studenom biti tijesni.

Od 39 natjecatelja koji su ušli u uži izbor, 35 ih je uspjelo hakirati web stranice od kojih je najbrža bila 11-godišnja Audrey Jones. Hakirala je kod stranice za samo 10 minuta.

Dok je mantra web stranice R00tz Asylum “hakiranje za opće dobro”, ona izlaže jasne ranjivosti cyber sigurnosti američkog izbornog sustava unatoč nevjerojatnih 380 milijuna dolara odobranih od strane Kongresa za poboljšanje cyber-sigurnosti za izbore 2018. godine.

Izborne web stranice nisu jedine otvorene za manipulaciju. Bez ikakve specijalističke opreme, glasački stroj koji se koristi u 18 različitih država može lako hakirati svatko tko stekne administrativni pristup u manje od dvije minute, pokazujući vam da ne morate biti ruski haker ili vunderkind koji će pomrsiti konce u američkim izborima.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik CC” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , ,