Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » NOVAC » KIM DOTCOM PORUČIO SVIJETU: Odbacite ‘bezvrijedan’ dolar i zamijenite ga za zlato i kriptovalute

KIM DOTCOM PORUČIO SVIJETU: Odbacite ‘bezvrijedan’ dolar i zamijenite ga za zlato i kriptovalute

kim-dolariKontroverzni internetski poduzetnik Kim Dotcom pozvao je na odbacivanje američkog dolara, koji, kako kaže on, je osuđen na deprecijaciju i ulaganje u zlato i kriptovalute

Ogroman američki dug će uništiti američko gospodarstvo i dovesti do svjetskog gospodarskog kolapsa, koji je iza ugla, napisao je na Twitteru utemeljitelj internetske tvrtke Megaupload u Hong Kongu

Dotcom je ranije rekao da je teret američkog duga postao prevelik sa vladom koja povećava već ionako ogromne brojke sa bilijun dolara godišnje, koji nikada neće biti plaćeni.

“Prosječna nefinancijska obveza u SAD-u sada iznosi 938.000 dolara po jednom poreznom obvezniku. Svatko tko misli da se dug SAD-a može riješiti ekonomskim rastom, novi dugom ili printanje sve više dolara – je idiot. Američko carstvo će propasti” – napisao je na Twitteru.

U svojim prethodnim tweetovima Dotcom je naveo ruskog ministra financija ukazujući kako je zemlja Rusija smanjila svoje ulaganje u američke obveznice i smatra da je američki dolar “rizični alat za isplatu”.

Poslovni čovjek je pozvao ljude da gledaju i prate zelene dolare kada Kina započne sa dampingom Američkih trezorskih vrijednosnica.

Njemački-finski poduzetnik trenutno živi na Novom Zelandu uz odobrenje boravka. Američke vlasti trenutno traže izručenje Kim Dotcoma SAD-u zbog optužbi za prijevaru vezanu uz Megaupload. Dotcom odbacuje sve optužbe.

Prošlog mjeseca, Žalbeni sud u Novom Zelandu potvrdio je ranije odluke nižeg suda da se Dotcom izruči američkim vlastima. Kimov odvjetnik planira uložiti žalbu na odluku Vrhovnog suda zemlje.
 


 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: NOVAC · Tags: , , , , ,