Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » BISKUP PRIZNAO – ‘SVEĆENICI OPTUŽENI ZA SILOVANJE DJECE ĆE OSTATI U SLUŽBI’

BISKUP PRIZNAO – ‘SVEĆENICI OPTUŽENI ZA SILOVANJE DJECE ĆE OSTATI U SLUŽBI’

biskup-sveceniciViši biskup je priznao da Katolička crkva štiti neke svećenike optužene za pedofiliju i seksualno zlostavljanje djece, dopuštajući im da ostanu u službi

Biskup David Zubik kaže kako su svećenici koji su ovog mjeseca proglašeni pedofilima, još uvijek zaposleni u Crkvi jer se optužbe protiv njih smatraju “neutemeljenima”.

Biskup David Zubik pojasnio je niti jedan svećenik nije u službi koji je naveden u izvješću kojim se optužuju crkveni dužnosnici za pedofiliju, piše Dailycaller.com.

Jednom kada se izvješće pusti u javnost, Zubik je rekao da će se susresti sa zajednicama čiji su svećenici imenovani u izvješću kako bi objasnili zašto je biskupija utvrdila da su optužbe protiv njih neutemeljene te ih stoga i dalje drže u službi.

“Danas ne postoji niti jedan svećenik ili đakon protiv kojeg nisu potkrijepljene tvrdnje o seksualnom zlostavljanju djece” – rekao je Zubik, prema novinama The Pittsburgh Post-Gazette.

Uskoro će biti objavljeno izvješće velike porote, kojoj je trebalo dvije godine da ga sastavi, u kojem će biti navedeno više od 300 “svećenika predatora” otkrivenih u samo šest biskupija u Pennsylvaniji.

Zubik je 4. kolovoza priopćio kako će javno objaviti imena svećenika predatora iz svoje biskupije spomenute u izvješću nakon objavljivanja u javnosti.

Njegova je najava slijedila slične poteze biskupa Harrisburga i Eriea, koji su objavili popise svećenika identificiranih u njihovim biskupijama kao dugoročne zlostavljače djece.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,