Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » ‘Mislio sam da joj je 15 godina’: Optuženi pedofilski katolički svećenik rekao da mu je ‘sotona’ naredio da zlostavlja dijete

‘Mislio sam da joj je 15 godina’: Optuženi pedofilski katolički svećenik rekao da mu je ‘sotona’ naredio da zlostavlja dijete

katolicki-svecenikJedan talijanski svećenik optužen za seksualno zlostavljanje 11-godišnje djevojčice u automobilu rekao je kako je mislio da je dijete starije i da je učinio ono što je učinio jer mu je “vrag dao dopuštenje”

Otac Paolo Glaentzer (70) uhićen je prošlog mjeseca zbog navodnog zlostavljanja 11-godišnje djevojčice u automobilu. Sud nije zatvorio svećenika, ali se trenutno drži u kućnom pritvoru dok se istraga ne završi.

Sramotni svećenik rekao je talijanskim novinama da mu je “jako žao” zbog onoga što se dogodilo, ali je tvrdilo da ga je “vrag potaknuo” da zlostavlja djevojčicu.

Glaentzer je rekao da je susret bio “razmjena ljubavi” koja je otišla izvan kontrole, te je mislio da je žrtva “mnogo zrelija nego što se činilo”.

“Otkrio sam da ima 11 godina … Mislio sam da ima najmanje 15 godina” – rekao je novinarima.

Čak i da je Glaentzerova žrtva bila 15 godina, svećenik bi ipak prekršio zakon. Talijanska starosna dob pristanka je 16 godina kada jedan partner ima neku vrstu moći i utjecaja nad drugim, kao što to čini svećenik ili učitelj.

Svećenik, koji se novinarima činio totalno nezainteresiran tekućim kaznenim predmetom, rekao je da se “povjerio Isusu i Mariji”.

Katolička crkva posljednjih je godina izazvala niz skandala. Prošle je godine otkriveno da je zlostavljano gotovo 550 djece u zboru pod vodstvom brata bivšeg pape Benedikta XVI., od kojih je 47 silovano.

Prošlog mjeseca, kardinal Theodore McCarrick, bivši nadbiskup iz Washingtona, podnio je ostavku, suočavajući se s nizom optužbi za seksualno zlostavljanje, uključujući seksualno zlostavljanje oltarskog dječaka i silovanje dvaju mladih sjemeništaraca.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,