Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » POČELO JE: Zabrana koja bi Ameriku mogla gurnuti u informacijski rat

POČELO JE: Zabrana koja bi Ameriku mogla gurnuti u informacijski rat

aleks-govorVodeće online platforme u SAD-u „Facebook“, „Apple“, „Youtube“ i „Spotify“ donijele su zajedničku odluku da zabrane planetarno poznati aktivistički kanal „Info Wars“, kojeg vodi kontroverzni novinar Alex Jones, pod opravdanjem da on širi „govor mržnje“

Zamjenik urednika „Info Warsa“ Paul Watson objavio je na Twitteru da je „Facebook“ trajno zabranio stranicu ovog kanala zbog nedokazanog govora mržnje, a potez je opisao kao „jeziv presedan za slobodu govora“.

„Facebook“ je potvrdio da je zabranio „Info Wars“, navodeći da su četiri stranice ovog informativnog kanala „u više navrata kršile standarde Facebooka“.

„Apple“ je također naveo da „ne tolerira govor mržnje“ i da i dalje predstavlja „širok spektar pogleda“, sve dok su ljudi u stanju da poštuju razlike u mišljenjima.

„Youtube“ se ubrzo oglasio saopćenjem u kojem se navodi da je nalog Alex Jonesa „ukinut zbog kršenja pravila Youtubea“.

„Spotify“ navodi da je uklonio sve Jonesove podcaste zbog sadržaja koji sadrži „mržnju“.

Ova odluka je izazvala žestoku raspravu na Tviteru, gde su neki branili zabranu, dok su drugi tvrdili da je riječ o kršenju slobode govora.

Twiterašica Emilia oduševljena je odlukom.

„To što je ’Apple‘ uklonio Alex Jonesa i ’Info Wars‘ nije nikakva užasna cenzura nad konzervativcima. On je govorio da masakr u Sandy Hook-u nije stvaran. On je tužio roditelje iz te škole. On je rekao da Holokaust nije stvaran. On nije samo konzervativac. On je teoretičar zavjere koji povrijeđuje ljude“ – napisala je ona.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik CC” i odaberite “Prijevod titla”*

 
Korisnik Tvitera Adorable Diplorabl nikako se ne slaže.

„Ono što su tehnološke gazde odlučile da naprave „Info Wars-u“ je ono što se dešava stotinama tisuća slobodnih mislioca i patriota, pa je tako i moj nalog skinut s Twittera na tri tjedna bez ikakvog razloga. Podignite glas protiv cenzure dok još uvek možete“ – napisao je on.

Twitteraš Health Ranger navodi da je ova odluka dokaz da je cenzura izmakla kontroli.

„Facebook“, „Apple“, „Youtube“ i „Spotify“ su sada otvoreno uključeni u online aparthejd nakon grube zabrane Alex Jonesa i ’Info Warsa‘. Sve zabrane zasnovane na takozvanom govoru mržnje zapravo znače da je to sve ono što liberali ne žele čuti“ – napisao je on.
 

 
(sputniknews.com)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,