Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » AMERIČKI SENATOR KOJEM SU PRIJETILI SMRĆU – U POSJETU RUSIJI: Neću tek tako dopustiti uvođenje novih sankcija Rusiji

AMERIČKI SENATOR KOJEM SU PRIJETILI SMRĆU – U POSJETU RUSIJI: Neću tek tako dopustiti uvođenje novih sankcija Rusiji

rand-paulAmerički senator Rand Paul izjavio je da je protiv inicijative svojih kolega da se Rusiji uvedu sankcije bez odobrenja predsjednika SAD Donalda Trumpa i novonastalu situaciju oijcenio kao „histeriju sankcija“

U Americi vlada sankcijska histerija. Ja sam u manjini, svi demokrat su sretni što se Rusiji uvode sankcije.

Žele zaobići Trumpa. Mogu vam reći da ću se potruditi da to ne prođe tako lako“, rekao je Paul na sastanku sa ruskim parlamentarcima u Državnoj dumi u Moskvi.

Istovremeno, šef komiteta Državne dume Rusije Leonid Slucki izjavio je da će na sutrašnjem sastanku biti riječi i o drugim aspektima bilateralne saradnje između Rusije i SAD, prije svega kada je riječ o Ukrajini i Siriji.

Ruski parlamentarci sastali su se sa svojim američkim kolegama koji su doputovali u Moskvu, a pored Paula, tu su i predstavnici Senata iz države Teksas Don Hefeins i predsjednik Instituta Katona Peter Hetler.

Ovo je već drugi put da američki senatori dolaze u posjetu Rusiji, a prethodna grupa boravila je tamo krajem lipnja i početkom srupnja ove godine.
 
(sputniknews.com)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , ,