Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Rusija imenovala Steven Seagala posebnim izaslanikom za rusko-američke humanitarne odnose

Rusija imenovala Steven Seagala posebnim izaslanikom za rusko-američke humanitarne odnose

putin-segalRusko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je kako je američki glumac Steven Seagal postao njihov posebni predstavnik za rusko-američke humanitarne odnose

Seagal je u studenom 2016. dobio rusko državljanstvo.

Rusko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je u subotu kako će njegova uloga “pridonijeti daljnjem razvoju rusko-američkih odnosa u humanitarnoj sferi, uključujući interakcije na poljima kulture, umjetnosti, javnosti i razmjene mladih”

Ministarstvo je također naglasilo da je riječ o poslu u svezi društvenih i političkih pitanja bez “novčane nagrade”.

Seagal neće dobiti nikakvu financijsku potporu za obavljanje posla, što je ministarstvo opisalo kao “slučaj narodne diplomacije koji se sastaje sa tradicionalnom diplomacijom”.

66-godišnja akcijska zvijezda, koja je snimila više od 60 filmova, uključujući ‘Iznad zakona’ i ‘Pod opsadom’, rekla je da je “iskreno zahvalan” ruskom ministarstvu vanjskih poslova za ovu priliku.

“Uvijek sam pokušao učiniti sve što je moguće kako bih pomogao poboljšanju rusko-američkih odnosa. Radio sam to bez službenog statusa, a sada je velika čast da to mogu raditi i službeno” – rekao je Seagal, koji ima i ruske i američke putovnice.

Seagal je bio dugogodišnji zagovornik Rusije i redovito ju je posjećivao dok je otvorio lanac hollywoodske franšize restorana Planet Hollywood u Moskvi devedesetih godina. Godine 2013. postao je veleposlanik ruskog proizvođača vatrenoga oružja Orsis.

Hollywoodska zvijezda, čija je obitelj izvorno potekla iz Rusije, dobila je državljanstvo 2016. godine i potpisala putovnicu u nazočnosti Putina.
 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,