Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » ‘Eksplozivna situacija’: Pro-migrantske volonterske udruge prisiljene okončati svoj humanitarni rad u Parizu zbog nasilja

‘Eksplozivna situacija’: Pro-migrantske volonterske udruge prisiljene okončati svoj humanitarni rad u Parizu zbog nasilja

imigranti-parizNapetosti između tražitelja azila i policije, agresivnih ovisnika o drogama i neaktivnosti vlade – napravila je nestabilnu atmosferu u pariškoj četvrti koja je prisilila pro-migrantske organizacije da zaustave svoj volonterski rad za imigrante

Organizacija “Solidarite Migrants Wilson” distribuira hranu za migrante pored postaje Porte de la Chapelle u 18. okrugu u Parizu već 20 mjeseci. Ipak od 1. kolovoza grupa je odlučila zaustaviti svoj rad jer se ne mogu nositi s rastućom razinom nasilja na tom području.

Od početka je naša misija bila poslužiti vruće napitke i kruh i to smo činili 20 mjeseci, svaki dan. Tijekom posljednjeg mjeseca (srpanj) započeli smo preispitivati​našu misiju, jer ne želimo da našim volonterema bude ugrožen život” – objasnio je Philippe Caro iz organizacije.

Prema Caru, situacija postaje napeta. Migranti se grupiraju u strašnim uvjetima, a neki od njih čak nemaju šatore i samo spavaju na tlu, rekao je. “Ponekad ih rano ujutro probudi policija i iskoristiti suzavac kako bi ih potjerala” – kaže Caro.

Situacija postaje još opasnija kada se narkomani pojavljuju na mjestima gdje se distribuira hrana i uzrokuju probleme. “To stvara dodatnu napetost” – kaže Caro. “Agresivni su, uključujući i prema volonterima. Dakle, ovo je eksplozivna situacija” – priznaje.

Aktivist krivi i francusku vladu i parišku administraciju zbog njihove neaktivnosti što dovodi do sve većeg nivoa nasilja u okrugu.

“Država je odgovorna za ljude na ulici, za preuzimanje migranata. U međuvremenu, vlasti u Parizu ograničavaju pristup javnim česmama za vodu tijekom ljeta. Neodgovorno je!” – žali se.

Ova volonterska organizacija je napisala pismo upravi Pariza, objašnjavajući kako njihovi volonteri neće moći raditi na tom području zbog napetosti između policije i migranata, kao i masovne prisutnosti ovisnika o drogama.

Skupina je pozvala gradske vlasti na poboljšanje uvjeta u okrugu i rješavanje problema. Volonteri se planiraju sastati u rujnu kako bi razgovarali o tome što će skupina sljedeće raditi.

Francuska, kao i ostale države EU, trenutačno snosi posljedice najveće imigrantske krize od Drugog svjetskog rata. Broj tražitelja azila u zemlji dosegao je 100.000 u 2017. godini, prema asylumineurope.org.

U lipnju ove godine Francuska je bila među onim državama koje su rekle da nemaju namjeru otvaranja ustanova za prijem imigranata na svojem tlu nakon summita između čelnika EU.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik CC” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,