Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » VRIJEME JE DA SE OVA ČINJENICA IZBACI IZ RUSKIH UDŽEBNIKA: Većina Rusa vjeruje da su NASA-ine misije na Mjesec bile lažne

VRIJEME JE DA SE OVA ČINJENICA IZBACI IZ RUSKIH UDŽEBNIKA: Većina Rusa vjeruje da su NASA-ine misije na Mjesec bile lažne

mjesec-lazniViše od polovice Rusa vjeruje da američki astronauti nikad nisu bili na Mjesecu i da su američke vlasti i NASA izmislile ovu činjenicu krivotvorivši dokaze o slijetanju na Mjesec, pokazuje nova anketa

U nedavnom istraživanju pod nazivom “Znanost i društvo: autoritet i povjerenje” stručnjaci ruskog državnog centra za istraživanje javnog mnijenja VTSIOM napisali su da 57 posto Rusa trenutno misli da su američke tvrdnje o misijama na Mjesec – laži i da je dokumentirani dokaz tih misija krivotvoren.

Samo 24 posto ispitanika izjavilo je da vjeruju da su američke posade NASA-e na Mjesecu bile stvarne.

Istraživači su također naveli da je 65 posto, onih koji misle da američke vlasti lažu oko slijetanja na Mjesec, imalo srednjoškolsko obrazovanje.

Međutim, Rusi nisu samo sumnjičavi u svezi misija NASA-e.

59 posto ispitanika je imalo mišljenje da “znanstvenici skrivaju istinu od običnih ljudi”. Čak je i među Rusima s visokim obrazovanjem ova činjenica bila izuzetno prihvaćena – na 45 posto.

Kada su bili priupitani da li znanstvenici posjeduju neko “objektivno znanje” o stvarnosti, ruska javnost se ponovno podijelila na gotovo jednake dijelove: 42 posto se složilo da je to točno, dok 41 posto kaže da prema njihovu mišljenju znanstvenici koji su to tvrdili nisu govorili istina, iako je to bilo u dobroj vjeri.

U istoj anketi, tri posto Rusa je reklo da oni osobno podržavaju teoriju ravne Zemlje. 93 posto je reklo da dijele tradicionalno mišljenje da je Zemlja planet u obliku kugle, a četiri posto smatra da je previše teško odgovoriti na to pitanje.

Što se tiče vanzemaljaca, 45 posto sudionika ankete je reklo da vjeruju u postojanje izvanzemaljskih civilizacija, a 42 posto misli da vanzemaljci ili ne postoje ili zbog nekog razloga ne žele posjetiti Zemlju i kontaktirati ljude. 18 posto ispitanika izjavilo je da prema njihovu mišljenju vlasti skrivaju dokaze o posjetima vanzemaljaca u javnosti.

Vjerujete li vi da su Amerikanci bili na Mjesecu?
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , ,