Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » NOVAC » NEVIĐEN PAD: Facebook je izgubio 18 milijardi dolara u samo 2 sata nakon što je izvješće pokazalo usporavanje rasta tvrtke

NEVIĐEN PAD: Facebook je izgubio 18 milijardi dolara u samo 2 sata nakon što je izvješće pokazalo usporavanje rasta tvrtke

facebook-dioniceDionice Facebooka izgubile su otprilike jednu petinu svoje vrijednosti nakon trgovanja u srijedu nakon što je tvrtka razočarala izvješćem o zaradi i upozorila na rast korisnika, koji je bilo lošiji od očekivanog

Dionice društvene mreže pale su oko sedam posto odmah nakon objavljivanja izvješća o zaradi, a zatim su nakon poziva na sastanak investitora pale više od 20 posto.

Njegova procjena vrijednosti je pala na 148 milijardi dolara.

“Naše ukupne stope rasta prihoda i dalje će se usporavati u drugoj polovici 2018., a očekujemo da će se stopa rasta prihoda smanjivati​visokim jednostrukim postocima od prethodnih tromjesečja u trećem i četvrtom kvartalu” – rekao je glavni financijski direktor David Wehner na konferenciji za medije.

Dodao je kako Facebook i dalje očekuje rast troškova od 50 do 60 posto u odnosu na prošlu godinu.

Glavni izvršni direktor društvenih medija Mark Zuckerberg je izjavio:

“Vidjeli smo pad mjesečnih aktivnosti u Europi, za oko milijun ljudi, a istodobno je bilo ohrabrujuće vidjeti ogromnu većinu ljudi koja potvrđuje da iako žele da upotrijebimo kontekst, uključujući i web stranice koje posjećuju, kako bi oglasi bili relevantniji i poboljšali cjelokupno iskustvo proizvoda.”

U četvrtak je Facebookovo trgovanje dionicama iznosilo 180,25 dolara, što je za 17 posto manje jučerašnjeg dana. Pad vrijednosti je obrisao gotovo 18 milijardi dolara Zuckerbergove neto vrijednosti Facebooka.

Drugi je put ove godine dionice tvrtke doživjele tako dramatični pad. Njezine su dionice također padale u provaliju u ožujku uslijed skandala o kršenju pravila zaštite podataka.

Tada je kompanija Cambridge Analytica, koja je koristila platformu društvene mreže, stekla pristup osobnim podacima desetaka milijuna korisnika Facebooka.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: NOVAC · Tags: , , , , ,