Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » NOVAC » Rothschildi ponovo izašli iz sjene! Najpoznatija bankarska obitelj optužena u skandalu pranja novca

Rothschildi ponovo izašli iz sjene! Najpoznatija bankarska obitelj optužena u skandalu pranja novca

banka-rothŠvicarski financijski regulator optužio je banku Rothschild Bank AG i njezinu malezijsku podružnicu 1MDB za kršenje Zakona o sprječavanju pranja novca

Prema regulatoru, banke Rothschild Bank AG i Rothschild Trust AG nisu uspjele dokazati odakle dolazi imovina klijenta.

Poduzeća su, kako se izvješćuje, zanemarivala znakove da sredstva mogu biti povezana sa pranjem novca i svejedno su uzeli novac. Tvrtke koje vodi obitelj Rothschild također su optužene da su prekasno izvijestile o tom problemu.

“Konkretno, oni su bili u nesuglasnosti sa zahtjevima izvještavanja i dokumentacije” – navodi se u priopćenju Financijskog regularota financijskog tržišta (FINMA).

“Finma će imenovati revizijskog agenta kako bi pregledala poboljšanja koja su institucije već uspostavile”.

“Stalno ojačavamo naše sustave i postupke i odlučni smo nastaviti to činiti tako da prepoznamo i suzbijemo sve sofisticiraniji financijski kriminal s kojim se suočava industrija” – rekao je glasnogovornik banke Reutersu u svezi sa zahtjevima agencije FINMA.

Istraga o navodnim nezakonitim postupcima malezijske podružnice 1Malaysia Development Berhad pokrenuta je još u 2011. godini.

Menađeri institucije su pod sumnjom da su pronevjerili sredstva namijenjena državnim projektima gospodarskog razvoja. FBI se pridružio predmetu prije tri godine s istražiteljima iz Hong Konga, Singapura, Luksemburga, uključujući i UAE, Sejšele i Australiju.

Ovaj skandal je doveo do uhićenja bivšeg malezijskog premijera Najiba Razaka ranije ove godine. Vrhovni dužnosnik je optužen za navodnu povredu povjerenja i zlouporabe sredstava.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: NOVAC · Tags: , , , ,