Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » BOMBASTIČNA PUTINOVA IZJAVA: ‘Duboka država’ je povukla 400 milijuna dolara iz Rusije za financiranje kampanje Hillary Clinton

BOMBASTIČNA PUTINOVA IZJAVA: ‘Duboka država’ je povukla 400 milijuna dolara iz Rusije za financiranje kampanje Hillary Clinton

putin-helsinkiSukob se zapravo dogodio između američke obavještajne službe i demokratske stranke

Ruski predsjednik Vladimir Putin u ponedjeljak je izrekao bombastičnu činjenicu, optužujući američke obavještajne operativce da su povukli 400 milijuna dolara iz Rusije u predsjedničku kampanju Hillary Clinton.

Putin se obratio Ministarstvu pravosuđa koje je optužilo 12 ruskih obavještajnih dužnosnika i ponudio FBI-vom posebnom savjetniku Robert Muelleru da pomogne u vlastitoj istrazi Rusije o već sada poznatoj priči Trump-Rusija.

“Na primjer, možemo dovesti gospodina Browera, u ovom konkretnom slučaju” – rekao je Putin, pozivajući se na predsjednika britanskog hedge fonda kojeg je Interpol tražio u ime ruske vlade.

“Poslovni suradnici gospodina Browera zaradili su više od 1,5 milijarde dolara u Rusiji i nikad nisu platili nikakve poreze niti u Rusiji niti u Sjedinjenim Državama, ali novac je pobjegao iz zemlje. Prebačen je u Sjedinjene Države. Poslali su ogromnu količinu novca, 400 milijuna dolara, kao doprinos kampanji Hillary Clinton.”

“Pa to je njihov osobni slučaj. Moglo je samo po sebi biti legalno, ali način na koji je zarađen novac bio je ilegalan ” – nastavio je. “Dakle, imamo solidan razlog da vjerujemo da neke obavještajne službe SAD-a prate i vode ove transakcije. Zato imamo interes da ga dovedemo na ispitivanje.”

Osim toga, Browder također ima veze sa Fusion GPS, tvrtkom koja je stvorila zloglasni “Steele Dossier”, za kojeg sada znamo da je plaćen od strane kampanje Hillary Clinton da se 2016. godine razbije Donald Trump.

“Ovo je za kraj: imamo kongresno svjedočanstvo, pod prisegom, da je Clinton angažirala istu tvrtku da uništi Trumpa. Štoviše, također znamo da se dosije tvrtke Fusion GPS oslanjao na visoke dužnosnike ruske vlade zbog većine prljavština koje je sastavio, uključujući “starijeg ruskog ministra vanjskih poslova” i “bivšeg časnika za obavještajnu službu u Kremlju. Zajedno, to su bombastične činjenice otkrivenja” – izvijestio je The Washington Post još prošle godine.
 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,