Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » POMOĆ PORAŽENIM TERORISTIMA?! ‘Izrael bombardirao’ sirijske vojne pozicije u blizini grada Alepa

POMOĆ PORAŽENIM TERORISTIMA?! ‘Izrael bombardirao’ sirijske vojne pozicije u blizini grada Alepa

izrael-bombarSirijske vojne pozicije u blizini zračne luke Aleppo pogođene su raketnim napadom, navode mediji optužujući Izrael za napad

Napad je ciljao „jedan od naših vojnih položaja sjeverno od zračne luke u Aleppu”, rekao je vojni izvor za Sirijsko Arapsku novinsku agenciju, ističući da je šteta od agresije bila „ograničena na materijal.”

Izvori su osudili napad kao “očajnički pokušaj podupiranja poraženih terorističkih skupina” u gradovima Dara i Quneitri, gdje sirijska vojska aktivno radi na njihovom porazu.

Nadalje, Sirijci su u objavi za javnost optužili Izraelske obrambene snage (IDF) da je “izravno uključena” u podizanje morala skupina militanata iz Al Nusre i drugih terorističkih skupina.

Izraelska vojska je odbila odmah komentirati izvješće, niti potvrditi ni negirati izvršavanje raketnog napada.

U srijedu je IDF bombardirao tri vojna cilja u Siriju, opravdavajući napad kao osvetu zbog infiltracije sirijske bespilotne letjelice koju je IDF uhvatio.

Dok je izraelsko angažiranje u Siriji pojačano tijekom proteklih mjeseci, napadi se uglavnom usredotočuju na pozicije oko Golanske visoravni koja je pod kontrolom Izraela i predgrađa Damaska.

IDF nije komentirao svaki vojni angažman na teritoriju svojeg susjeda, ali prethodno je priznao da su ciljevi Izraela u Siriji obuhvaćali skladišta za oružje, logistička mjesta i obavještajne centre.

Dok Tel Aviv izjavljuje kako su raketni napadi osmišljeni kako bi zaštitili njihov suverenitet nad percipiranom iranskom prijetnjom na njezinim granicama, sirijska vlada smatra izraelsku agresiju kao sredstvo za potporu zapadnjačkom programu za rušenje predsjednika Bashara Assada.

Damask je opetovano izjavio da su trenutno na terenu prisutni samo iranski vojni savjetnici, bez sudjelovanja aktivne vojske u operacijama. Izrael međutim tvrdi da ima pravo intervenirati u Siriji kad god smatra potrebnim za sprečavanje gomilanja vojske Irana ili Hezbollaha.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , ,