Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » POMO─ć PORA┼ŻENIM TERORISTIMA?! ‘Izrael bombardirao’ sirijske vojne pozicije u blizini grada Alepa

POMO─ć PORA┼ŻENIM TERORISTIMA?! ‘Izrael bombardirao’ sirijske vojne pozicije u blizini grada Alepa

izrael-bombarSirijske vojne pozicije u blizini zra─Źne luke Aleppo pogo─Ĺene su raketnim napadom, navode mediji optu┼żuju─çi Izrael za napad

Napad je ciljao ÔÇ×jedan od na┼íih vojnih polo┼żaja sjeverno od zra─Źne luke u AleppuÔÇŁ, rekao je vojni izvor za Sirijsko Arapsku novinsku agenciju, isti─Źu─çi da je ┼íteta od agresije bila ÔÇ×ograni─Źena na materijal.ÔÇŁ

Izvori su osudili napad kao “o─Źajni─Źki poku┼íaj podupiranja pora┼żenih teroristi─Źkih skupina” u gradovima Dara i Quneitri, gdje sirijska vojska aktivno radi na njihovom porazu.

Nadalje, Sirijci su u objavi za javnost optu┼żili Izraelske obrambene snage (IDF) da je “izravno uklju─Źena” u podizanje morala skupina militanata iz Al Nusre i drugih teroristi─Źkih skupina.

Izraelska vojska je odbila odmah komentirati izvješće, niti potvrditi ni negirati izvršavanje raketnog napada.

U srijedu je IDF bombardirao tri vojna cilja u Siriju, opravdavaju─çi napad kao osvetu zbog infiltracije sirijske bespilotne letjelice koju je IDF uhvatio.

Dok je izraelsko anga┼żiranje u Siriji poja─Źano tijekom proteklih mjeseci, napadi se uglavnom usredoto─Źuju na pozicije oko Golanske visoravni koja je pod kontrolom Izraela i predgra─Ĺa Damaska.

IDF nije komentirao svaki vojni anga┼żman na teritoriju svojeg susjeda, ali prethodno je priznao da su ciljevi Izraela u Siriji obuhva─çali skladi┼íta za oru┼żje, logisti─Źka mjesta i obavje┼ítajne centre.

Dok Tel Aviv izjavljuje kako su raketni napadi osmi┼íljeni kako bi za┼ítitili njihov suverenitet nad percipiranom iranskom prijetnjom na njezinim granicama, sirijska vlada smatra izraelsku agresiju kao sredstvo za potporu zapadnja─Źkom programu za ru┼íenje predsjednika Bashara Assada.

Damask je opetovano izjavio da su trenutno na terenu prisutni samo iranski vojni savjetnici, bez sudjelovanja aktivne vojske u operacijama. Izrael me─Ĺutim tvrdi da ima pravo intervenirati u Siriji kad god smatra potrebnim za spre─Źavanje gomilanja vojske Irana ili Hezbollaha.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , ,