Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » NAJNOVIJE ISTRAŽIVANJE: Dvije trećine Rusa vjeruje da postoji globalna svjetska vlada

NAJNOVIJE ISTRAŽIVANJE: Dvije trećine Rusa vjeruje da postoji globalna svjetska vlada

novi-rusijaOko dvije trećine Rusa vjeruje u postojanje svjetske vlade u sjeni, a većina ih vjeruje da se ona neprijateljski ponaša prema njihovoj zemlji, pokazalo je nedavno istraživanje

Američka agencija za istraživanje javnog mnijenja VTSIOM objavila je u srijedu rezultate ankete u kojoj je 67 posto ruskih građana reklo da vjeruje da postoji tajna svjetska vlada.

Dvadeset i jedan posto kaže da odbacuje mogućnost u postojanje, a ostali su bili neodlučni.

Samo prije dvije godine, oko 45 posto je izjavilo da vjeruju u postojanje globalne vlade, dok je više od 30 posto odbacilo tu ideju, napomenuli su istraživači.

Istraživanje je također pokazalo da je veći postotak onih koji vjeruju da takva vlada postoji među starijim ljudima (više od 70 posto), ali među ljudima između 18 i 34 godine, također je bio značajan udio – oko 55 posto.

Oko trećina onih koji vjeruju da postoji, rekli su da ne mogu dati nikakve dokaze koji će poduprijeti teoriju svjetske vlade.

Oni koji su mogli spomenuti različite dokaze – naveli su postojanje međunarodnih organizacija poput UN-a ili NATO-a, navodeći reference televizijskih programa i razgovora na ulici.

Oko 74 posto onih koji vjeruju da postoji svjetska vlada misle da ona ima neprijateljski odnos prema Rusiji, dok samo 10 posto kaže da vlada u sjeni djeluje u najboljem interesu Rusije.

Na pitanje tko su članovi svjetske vlade, 23 posto je reklo da je čine načelnici i vlasnici velikih bankarskih grupa i drugi “oligarsi”.

Osam posto je reklo da se radi o visokim američkim političarima, a šest posto spominje političke vođe drugih glavnih naroda. Samo dva posto ispitanika smatra da je Vladimir Putin član vlade u sjeni, a čak i manje (jedan posto) smatra da američki predsjednik Donald Trump zauzimao mjesto u globalnoj vladi.

Još jedna anketa koju je u travnju proveo VTSIOM pokazala je kako 49 posto Rusa smatra da je njihova zemlja velika svjetska sila, što je pad sa 57 posto prije godinu dana.

Međutim, oko trećina ispitanika je rekla da očekuju da će Rusija postati vodeća svjetska nacija u idućih 10 do 15 godina.

Na pitanje koji je razlog tome što je njihova zemlja poštivana, 26 posto je izjavilo da je to vojska, 22 je reklo “snažan duh i volja ruskog naroda”, a 17 posto pripisuje ruskom uspjehu “dobrog i moćnog predsjednika” Vladimira Putina.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,