Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » NAJNOVIJE ISTRA┼ŻIVANJE: Dvije tre─çine Rusa vjeruje da postoji globalna svjetska vlada

NAJNOVIJE ISTRA┼ŻIVANJE: Dvije tre─çine Rusa vjeruje da postoji globalna svjetska vlada

novi-rusijaOko dvije tre─çine Rusa vjeruje u postojanje svjetske vlade u sjeni, a ve─çina ih vjeruje da se ona neprijateljski pona┼ía prema njihovoj zemlji, pokazalo je nedavno istra┼żivanje

Ameri─Źka agencija za istra┼żivanje javnog mnijenja VTSIOM objavila je u srijedu rezultate ankete u kojoj je 67 posto ruskih gra─Ĺana reklo da vjeruje da postoji tajna svjetska vlada.

Dvadeset i jedan posto ka┼że da odbacuje mogu─çnost u postojanje, a ostali su bili neodlu─Źni.

Samo prije dvije godine, oko 45 posto je izjavilo da vjeruju u postojanje globalne vlade, dok je vi┼íe od 30 posto odbacilo tu ideju, napomenuli su istra┼żiva─Źi.

Istra┼żivanje je tako─Ĺer pokazalo da je ve─çi postotak onih koji vjeruju da takva vlada postoji me─Ĺu starijim ljudima (vi┼íe od 70 posto), ali me─Ĺu ljudima izme─Ĺu 18 i 34 godine, tako─Ĺer je bio zna─Źajan udio – oko 55 posto.

Oko tre─çina onih koji vjeruju da postoji, rekli su da ne mogu dati nikakve dokaze koji ─çe poduprijeti teoriju svjetske vlade.

Oni koji su mogli spomenuti razli─Źite dokaze – naveli su postojanje me─Ĺunarodnih organizacija poput UN-a ili NATO-a, navode─çi reference televizijskih programa i razgovora na ulici.


Oko 74 posto onih koji vjeruju da postoji svjetska vlada misle da ona ima neprijateljski odnos prema Rusiji, dok samo 10 posto ka┼że da vlada u sjeni djeluje u najboljem interesu Rusije.

Na pitanje tko su ─Źlanovi svjetske vlade, 23 posto je reklo da je ─Źine na─Źelnici i vlasnici velikih bankarskih grupa i drugi “oligarsi”.

Osam posto je reklo da se radi o visokim ameri─Źkim politi─Źarima, a ┼íest posto spominje politi─Źke vo─Ĺe drugih glavnih naroda. Samo dva posto ispitanika smatra da je Vladimir Putin ─Źlan vlade u sjeni, a ─Źak i manje (jedan posto) smatra da ameri─Źki predsjednik Donald Trump zauzimao mjesto u globalnoj vladi.

Još jedna anketa koju je u travnju proveo VTSIOM pokazala je kako 49 posto Rusa smatra da je njihova zemlja velika svjetska sila, što je pad sa 57 posto prije godinu dana.

Me─Ĺutim, oko tre─çina ispitanika je rekla da o─Źekuju da ─çe Rusija postati vode─ça svjetska nacija u idu─çih 10 do 15 godina.

Na pitanje koji je razlog tome ┼íto je njihova zemlja po┼ítivana, 26 posto je izjavilo da je to vojska, 22 je reklo “sna┼żan duh i volja ruskog naroda”, a 17 posto pripisuje ruskom uspjehu “dobrog i mo─çnog predsjednika” Vladimira Putina.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,