Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » INDIJA: PUTNIK U VLAKU SPASIO 26 DJEVOJAKA OD ‘TRGOVACA LJUDIMA’ … SA SAMO JEDNOM OBJAVOM NA TWITTERU

INDIJA: PUTNIK U VLAKU SPASIO 26 DJEVOJAKA OD ‘TRGOVACA LJUDIMA’ … SA SAMO JEDNOM OBJAVOM NA TWITTERU

indija-vlakJedan putnik iz vlaka je proglašen junakom nakon što je spasio 26 djevojaka iz ruku osumnjičenih trgovaca ljudi

Adarsh​Shrivastava podigao je uzbunu nakon što je uočio djevojke na vlaku prema Uttar Pradeshu, u sjevernoj Indiji.

Shrivastava je primijetio 26 djevojaka, za koje je mislio da su uznemirene, a koje su putovale u istom vagonu kao i on.

Zabrinut zbog onoga što je vidio, Shrivastava je tweetao željezničke vlasti, ministra za željeznice, pa čak i premijera.

Na Twitteru je napisao:

“Putujem u vlaku Avadh expressu (19040). u vagonu s5. u kojem je također 25 djevojaka, svi su maloljetni, neki od njih plaču i svi se osjećaju nesigurno … moja trenutna stanica je Hari Nagar, a sljedeća postaja je Bagaha, a zatim Gorakhpur. Ljubazno vas molim da im pomognete. Molim pomoć”, napisao je Shrivastava.

U još jednom tweetu, on je tvrdio da bi mladi mogli biti predmet trgovine ljudima.
 

 
Ministarstvo željeznica reagiralo je na Shrivastavu objavu na Twitteru pola sata kasnije i alarmiralo željezničke policijske snage u tweetu, pozivajući ih da poduzmu akciju. Samo nekoliko stanica kasnije, policajci u civilu su se ukrcali na vlak.

Prema izvješću “Scroll India”, skupina djevojaka pronađena je s dvojicom muškaraca u dobi od 22 i 55 godina, koje je uhitila policija.

“Svi su iz West Champarana u Biharu”, rekli su dužnosnici. “Djevojke su odvedene od Narkatikyaganja na Idgaha. Kad ih je policija ispitivala, djevojke nisu bile u stanju odgovoriti na ništa uvjerljivo, pa su ih predali komitetu za zaštitu djece.”

Shrivastava je sada pohvaljen kao junak na društvenim medijima. “Takva akcija spašavanja me čini ponosan što sam Indijac” – objavio je jedan korisnik. “Hvala vam što se dogodila akcija spašavanja. Hvala vam na brzom odgovoru” – napisao je drugi korisnik.

Spašavanje dolazi manje od mjesec dana nakon što je Indijski željeznički odbor pokrenuo kampanju podizanja svijesti kako bi istaknuo rizike ugrožene male djece u željezničkoj mreži. Kampanja potiče putnike i zaposlenike da budu oprezni tijekom korištenja indijskih sustava vlakova kako bi pomogli policiji da pronađe trgovce djecom.

Prema Ministarstvu razvoja žena i djeteta, više od 9.000 indijske djece bile su žrtve trgovine ljudima u 2016. godini. Mnoga djeca se prodaju u roblje nakon što su namamljeni iz svojih domova u ruralnim područjima do grada na obećani posao.

Djeca, najčešće iz siromašnih i ruralnih područja, nagovaraju se na napuštanje svojih domova uz obećanje dobivanja posla u gradu. Oni sa nakon toga koriste za dječji rad, seksualni rad, dječje nevjeste, usvajanje, a ponekad ih se se šalje i u inozemstvo.

NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,