Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA ! » VISOKI SUD NA NOVOM ZELANDU PRESUDIO: Fluorid u vodi ‘krši ljudska prava’

VISOKI SUD NA NOVOM ZELANDU PRESUDIO: Fluorid u vodi ‘krši ljudska prava’

novizeland-sudVrhovni sud na Novom Zelandu presudio je da je fluorid u vodi koji se obavezno dodaje u vodoopskrbu je “prisiljena masovna medikamentizacija” i “krši ljudska prava”, nakon proučavanja najnovijih znanstvenih dokaza o kontroverznom neurotoksinu

Prema Vrhovnom sudu, postoje oprečni znanstveni dokazi o fluoridu, a znanost iza prisilne fluoridacije vode još nije riješena, piše Scoop.co.nz.

Izvještaj najstarijeg i najprestižnijeg medicinskog časopisa, The Lancet, također je službeno klasificirao fluorid kao neurotoksin, u istoj kategoriji kao arsen, olovo i živa.

Izvješću se također navodi da je fluorid odgovoran za razvoj koktela neurorazvojnih bolesti, uključujući i ADHD, disleksiju i druga kognitivna oštećenja.

Ova stanja sada utječu na milijune djece širom svijeta u onome što se naziva “pandemijski razvoj neurotoksičnosti.”

Pokret za uklanjanje industrijskog natrijevog fluorida iz svjetske vodoopskrbe u posljednjih nekoliko godina sve više raste, dok dokazi o njegovoj štetnosti dolaze iz sve više izvora.

#Identificirane industrijske kemikalije

Kao što je navedeno u sažetku izvješća, sustavni pregled identificirao je pet različitih sličnih industrijskih kemikalija kao neurotoksične tvari: olovo, metilživa, poliklorirani bifenil, arsen i toluen.

Sažetak dalje navodi da je identificirano još šest dodatnih neurotoksina: mangan, fluorid, klorpirifos, diklorodifeniltrikloretan, tetrakloretilen i polibromirani difenilni eteri. Autori su dodali je još puno više tih neurotoksina ostalo neotkriveno.

ADHD, disleksija i druga kognitivna oštećenja

U izvješću Lanceta autori predlažu globalnu strategiju prevencije, navodeći da “neistražene kemikalije se ne bi trebale smatrati da su sigurne za razvoj mozga, pa kemikalije u postojećoj uporabi i sve nove kemikalije moraju stoga biti testirane na razvojnu neurotoksičnosti”.

Također, u izvješću se ističu da poteškoće u neurološkom razvoju, uključujući ADHD, disleksija i druga kognitivna oštećenja, sada utječu na milijune djece širom svijeta u onome što nazivaju “pandemijom razvojne neurotoksičnosti.”

Izvješće se podudara sa rezultatima istraživanja iz 2013. godine meta-analize sveučilišta Harvard koje je financirao Nacionalni institut za zdravstvo koji je zaključio da djeca na područjima sa izrazito fluoriranom vodom imaju “znatno niže” IQ rezultate od onih koji žive u područjima sa niskim količinama fluorida u njihovim zalihe vode.

Natrijev fluorid u vodi za piće također je povezan s različitim vrstama raka. Natrijev flourid je različit od prirodno prisutnog kalcijevog fluorida i obično se dodaje u zalihe pitke vode i koriste ga stomatolozi i u poroizvodnji zubnih proizvoda koji smatraju da je korisntan za zdravlje zuba.

Trenutno, fluorid se dodaje u vodoopskrbu u većem dijelu Sjeverne Amerike, ali kako pokazuje popis država koje zabranjuju ili odbacuju fluoriranje vode, praksa zapravo nije previše uobičajena ili je zabranjena u cijelosti u većini zemalja Europe i u nekoliko drugih razvijenih zemalja diljem svijeta.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , , , , ,