Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » MINISTRI VELIKE BRITANIJE SE PRIPREMAJU ZA SMRT KRALJICE ELIZABETE U DOSAD ‘NEVIĐENOJ’ VJEŽBI! ONA JE NA KRAJU…

MINISTRI VELIKE BRITANIJE SE PRIPREMAJU ZA SMRT KRALJICE ELIZABETE U DOSAD ‘NEVIĐENOJ’ VJEŽBI! ONA JE NA KRAJU…

kraljica-zatvorBritanski ministri sudjelovali su u tajnoj vježbi kako bi se pripremili za posljedice smrti kraljica Elizabete, navodi se u izvješću Sunday Timesa

Razina skupa na visokoj razini nazvana je “bez presedana”.

Sastankom je u četvrtak predsjedavao zamjenik premijerke Velike Britanije Therese May, David Lidington, a nazočili su ministar unutarnjih poslova Sajid Javid, vođa Donjeg doma Andrea Leadsom i škotski tajnik David Mundell, izvijestio je dnevnik.

Vježba se odvijala u istoj sobi kabineta gdje se odvija sastanak povjerenstva za hitne slučajeve Cobre i političkim pomagačima zabranjuje curenje povjerljivih informacija.

Planovi za smrt 92-godišnje kraljice su dugo već napravljeni, a nazivaju se ‘London Bridge’.

Međutim, razina vježbe ovog tjedna uz prisustvo ministara opisana je kao “bez presedana”.

“Ovo je prvi put da su se razni ministri okupili u jednoj sobi” – rekao je Timesu neimenovani izvor Whitehall. “Prethodno su to bili samo dužnosnici.”

Vježba, nazvana ‘Castle Dove’, bila je usredotočena na planove za dan poslije kraljice smrti, poznate kao ‘D + 1′, i planiranih 10 dana žalosti koji bi slijedili nakon smrti.

Planovi su napravljeni kako bi se 600 članova vijeća okupilo u Buckinghamskoj palači kako bi pokrenuli novi proces proglašenja kralja. Najstariji sin kraljica, princ Charles, sljedeći je na redu za krunu, a njegov sin William će zauzeti njegovo mjesto nakon smrti. Nova valuta sa novim kraljevim licem bi se trebala početi štampati.

Vježba je održana istog dana kada je kraljica otkazala nastup u katedrali sv. Pavla jer se osjećala “pod pritiskom vremena”, izjavila je glasnogovornica palače.

The Times izvještava da vježba “Castle Dove” nije provedena zbog kakve posebne zabrinutosti za njeno zdravlje. Kraljica Elizabeta je čelnica monarhije 65 godina, što ju čini najdužim britanskim kraljem.

Kada Kraljica umre, premijer će biti obaviješten, a državni službenici će koristiti sigurnosne linije za širenje poruka koristeći kodnu rečenicu “London Bridge je spušten” – objavio je Guardian prošlog ožujka.

Međutim, budući da je kodna riječ otkrivena, vjerojatno postoji nova.

Zemlje koje također imaju Kraljicu na čelu države, poput Australije i Bahama, će biti obavještene, a njih će slijediti 36 nacija Commonwealtha gdje je Kraljica samo simbolička figura.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , ,