Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » MEDICINSKA TIRANIJA: Liječnicima je naređeno da odbiju zdravstvene usluge roditeljima koji odbiju cijepiti svoju djecu

MEDICINSKA TIRANIJA: Liječnicima je naređeno da odbiju zdravstvene usluge roditeljima koji odbiju cijepiti svoju djecu

cijepljenje-cjecaRoditelji žele raditi ono što je najbolje za njihovu djecu, pogotovo kada je u pitanju njihovo zdravlje

Za mnoge to znači povjerenje u njihovog obiteljskog liječnika koji mi ih trebao voditi u pravom smjeru – ali kada liječnici primaju novac da bi što više propisivali lijekova i cjepiva, to se povjerenje može lako biti zlostavljano.

Utjecaj farmaceutske industrije u medicinu tako je jak da se liječnici sada potiču da prestanu davati usluge pacijentma koji nisu cijepljeni.

Zdravstvena sloboda sve je veća briga za roditelje, pogotovo kada vlade nastavljaju gurati obvezno cijepljenje na svakom koraku.

Što se dogodilo s autonomijom i slobodom? Čini se da su ovi ideali prodani farmaceutskim industrijama.

U nekim područjima, nagrada za cijepljenje je nevjerojatno visoka. Za svako dijete koje je potpuno cijepljeno do dobi od 2 godine, osiguravajuća društva poput “Blue Cross Blue Shield” nude gotovinske bonuse do 400 dolara.

Istraživanja su pokazala da pružanje novčanog poticaja može povećati stopu cijepljenja liječnika za skoro 25 posto.

Izgleda da je mantra “prvo ne čini zlo” zamagljena stalnim protokom gotovine iz korumpirane industrije zdravstvenog osiguranja (koja je pod utjecajem farmaceutskih industrija).

Kao što objašnjava portal Natural Health 365, takve politike dovode do čitavog niza problema. Pored općeg nametanja cjepiva, liječnici sada vriše još veći pritisak na roditelje kako bi ubrzali raspored cijepljenja svoga djeteta.

Nadalje, liječnici mogu odbiti pacijente koji nisu u potpunosti primili sva planirana cjepiva i sve dok djeca i njihovi roditelji ne zadovolje sve zahtjeve liječnika.

Zvuči kao zlouporaba moći za osobnu dobit, zar ne?

Postoje mnogi razlozi zašto liječnici nameću cjepiva roditeljima. Osim novčane nagrade koju dobivaju liječnici, indoktrinacija cijepljenja kreće još u medicinskoj školi.

Koliko konvencionalno obučenih liječnika gleda izvan okvira onoga što im je rečeno o cjepivima? Kao što objašnjava VacTruth.org, liječnici se podučavaju u medicinskoj školi da su cjepiva medicinska nužnost.

Vrlo je malo ili nikakvo stvarno obrazovanje u svezi sa cjepivima i drugim farmaceutskim proizvodima. Većina onoga što liječnici uče o cjepivima proizlazi iz informacija koje pruža farmaceutska industrija.

Istraživanja su pokazala da što više interakcije studenti medicine imaju sa predstavnicima farmaceutskih tvrtki, to imaju pozitivnija gledišta na industriju.

Što je još gore, podaci ankete pokazuju da što je više interakcija sa farmaceutskom industrijom, manje je vjerojatno da će studenti medicine smatrati da je ta industrija utjecala na njih. Utjecaj farmacetuske industrije na studente medicine je podmukao.

I tu ne završava farmaceutska industrija sa obrazovanjem studenata o svojim proizvodima: Industrija je jedan od najvećih financijskih suradnika medicinskih istraživanja. Kako to nije sukob interesa?

Dr. Erika Schwartz izjavila je o ogromnoj moći koju farmaceustka industrija posjeduje nad studentima medicine, osiguravajuće tvrtke i vladu.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , ,