Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » STANOVNICI SIRIJSKOG GRADA IDLIB: Bijele kacige upravo pomažu sirijskim teroristima u pripremi još jednog kemijskog napada pod ‘lažnom zastavom’

STANOVNICI SIRIJSKOG GRADA IDLIB: Bijele kacige upravo pomažu sirijskim teroristima u pripremi još jednog kemijskog napada pod ‘lažnom zastavom’

bijele-kacigeZloglasne bijele kacige donijele su kemijske tvari, zaštitnu opremu i kamere u sirijski grad Idlib koji je pod kontrolom militanata, u očitoj pripremi još jednog kemijskog napada pod ‘lažnom zastavom’, priopćili su stanovnici ruskog centra za pomirenje

Konvoj od šest vozila, sa amblemom Bijelih kaciga, navodno je stigao u glavni grad provincije Idlib tijekom vikenda, priopćio je novinarima u srijedu šef Ruskog pomirbenog centra, general Aleksey Tsygankov.

Jedan od kamiona bio je napunjen raketama i spremnicima koji sadrže nepoznate tvari, kao i zaštitnu opremu i opremu za snimanje video materijala.

Lokalni su stanovnici priopćili kako su vidjeli četiri osobe koje su nosile zaštitnu opremu, kako ispunjavaju bojne glave tekućinom i nekim nepoznatim prahom. Konvoj je tada navodno otišao u gradić Maarat al-Numaan, južno od grada Idliba.

Bijele kacige su u nekoliko navrata postale prva organizacija koja je pružila snimke navodnih mjesta kemijska napada u Siriji i posljedičnih scena, uključujući incidente u Khan Shaykhunu i Dumi.

Njihove fotografije i videozapisi poslužili su kao dovoljan dokaz da SAD i njegovi saveznici odmah izvrše “odmazdu” bombardirajući Siriju u travnju 2017. i travnju 2018. godine.

Samostilizirani dobrovoljni volonteri također su bili napadnuti od strane medija zbog zbog svojih veza s teroristima al-Qaede i drugim ekstremističkim skupinama u Siriji. Grupa “Bijele kacige” djeluje isključivo na militantnim područjima u Siriji, a njezini su članovi više puta fotografirani i snimljeni sa teroristima.

Unatoč svemu tome, grupa je hvaljena kao herojska u mainstream medijima i dobiva financijska sredstva od zapadnih vlada.

Dok je Washington nakratko zaustavio financiranje ove organizacije, očito je uskoro shvatio njihovu korisnost i ponovo pustio financiranje od 6,6 milijuna dolara za “vitalne operacije za spašavanje života” takozvanih aktivista Sirijske civilne obrane.

London se također obećao održati financiranje ove skupine, dok je britanska premijerka Theresa May čak obećala povećati financiranje ove kontraverzne organizacije.

U međuvremenu, rusko Ministarstvo obrane više puta je upozorilo kako ima vjerodostojnu obavještajnu informaciju da su militanti u Siriji uključeni u orkestriranje kemijskih napada pod “lažnim zastavama” kako bi opravdali zapadne zračne napade na snage sirijske vlade – i čak optužili specijalne snage SAD-a da pomažu u izazivanju takvih provokacija, piše RT.com.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , ,