Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » BOLIVIJA PROGLASILA IZRAEL ‘TERORISTIČKOM DRŽAVOM’

BOLIVIJA PROGLASILA IZRAEL ‘TERORISTIČKOM DRŽAVOM’

evo-moralesBolivijski predsjednik Evo Morales, koji je bio prvi južnoamerikanac koji je izbacio Rothschildove banke iz svoje zemlje, sada je proglasio Izrael “terorističkom državom” zbog brutalnog nasilja u pojasu Gaze i na području Bliskog Istoka

Očekuje se da će i ostale južnoameričke zemlje slijediti taj stav, nakon što su Brazil, Čile, Ekvador i Peru opozvali svoje veleposlanike iz Izraela zbog krvoprolića na palestinskom prosvjedu.

Izraelski građani sada moraju dobiti vizu prije putovanja u Boliviju, prema dnevniku La Rasonu. Izrael se sada smatra zemljom “skupine 3″, što znači da se zahtjevi za vizu moraju pregledati od strane Nacionalne uprave za migracije.

„Drugim riječima mi smo ih proglasili (Izrael) terorističkom državom” – izvijestio je navodno za Pagina Siete predsjednik Morales.

“Izrael ne poštuje načela ili svrhu povelje Ujedinjenih naroda niti Opću deklaraciju o ljudskim pravima” – rekao je Morales, prema dnevniku Pagina Siete.

Nakon razbijanja diplomatskih odnosa sa židovskom državom 2009. godine, predsjednik Morales je nazvao Izraelovo postupanje prema Palestincima “genocidom.”

Bolivija je 2016. godine postala prva zemlja Južne Amerike koja je izbacila Rothschildove banke iz svoje zemlje, a predsjednik Evo Morales je najavio da Bolivija više neće odgovarati na pritisak ili financijsku ucjenu američke vlade ili međunarodnih bankarskih institucija pod kontrolom Rothschilda.

Međunarodni monetarni fond (MMF) i Svjetska banka u SAD-u glavni su igrači svjetskog gospodarskog krajolika od njihovog stvaranja 1944. godine.

Te međunarodne bankarske organizacije, koje privatno kontrolira zloglasna bankarska obitelj Rothschild, prvo prisile nacije da dereguliraju njihov financijski sektor, dopuštajući privatnim bankama da pljačkaju njihovo gospodarstvo.

Nakon što su vlade prisiljene obnoviti svoj narušeni financijski sektor, MMF ili Svjetska banka uspostavljaju paket kredita koje u tajnosti izdaju državni središnji bankari i ministri financija koji potkopavaju njihov nacionalni suverenitet i prisiljavaju ih da usvoje politike štednje koje štete radnicima, obiteljima i okolišu.

Bolivija je postala prva južnoamerička zemlja koja je odbacila taj zloglasni plan i postala mudra. Oni su naporno radili na dobivanju financijske samostalnosti i sada su u procesu izbacivanja banaka kontroliranih od strane Rothschilda iz svoje zemlje, čime se njihov glas čuo i na međunarodnoj pozornici.

Prije nego što je Evo Morales preuzeo dužnost predsjednika, Bolivija je patila od utjecaja nametnute štednju i privatizaciju od strane MMF-a i Svjetske banke koje su iskoristile njihove građane i sredstva.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , ,