Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » NOVAC » INVESTITOR PETER SCHIFF: Američki dolar će propasti i izgorjeti zbog trgovinskog rata s Kinom

INVESTITOR PETER SCHIFF: Američki dolar će propasti i izgorjeti zbog trgovinskog rata s Kinom

dolar-vatraIdeja da je trgovinski rat između SAD-a i Kine dobar za dolar je potpuna glupost, kaže investitor Peter Schiff

On vjeruje da će američki dolar sam od sebe deprecirati.

“Razmišljanje je sada ovakvo u našoj zemlji – barem kada je u pitanju trgovina – da će dolar imati koristi od trgovinskog rata, što mislim da je pogrešno. Mislim da je to jednako krivi koncept da će dolar imati koristi od većeg proračunskog deficita„ – rekao je Schiff.

Prema Schiffu, dok se može smatrati da trgovinski rat ili američki proračunski deficit mogu stvoriti dolarski deficit koji će poduprijeti zeleni novac (dolar), u stvarnosti svijet će biti preplavljen američkom valutom.

“Razmišljanje je takvo u Americi da će to apsorbirati sve dolare u inozemstvu i bit će nedostatak dolara, što je potpuna glupost.”

On objašnjava kako će pretjerana količina dolara biti osigurana od strane američkih trezorskih obveznica.

“Imate riznicu, imate dolar, mislim, koja je razlika između obveznice i dolara?”

“Znate, zapravo i nema razlike. Ne idete u dućan i kupujete nešto sa obveznicama, ali oni mogu, mogu ju unovčiti i kupiti nešto. Pa čak i da Federalne Rezerve smanje bilancu, američka će vlada širiti svoju bilancu. “

Schiff kaže kako će opskrba dolarima rasti i rasti, potražnja za američkom valutom može pasti, dok američka Federalna banka neće moći zaustaviti slabljenje dolara.

“Na kraju, što će se dogoditi, to će biti potražnja za tim dolarima koja će se raspasti, a ne opskrba. A kad potražnja za dolarima propadne, onda se cijena dolara ruši. Dobivate ogromnu inflaciju. To je ono što dolazi.”
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: NOVAC · Tags: , , , ,