Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » AUSTRIJA: KATOLIČKA DJECA PRISILJENA NA UČENJE ISLAMSKIH PJESAMA, I BITI ĆE KAŽNJENA AKO TO ODBIJU

AUSTRIJA: KATOLIČKA DJECA PRISILJENA NA UČENJE ISLAMSKIH PJESAMA, I BITI ĆE KAŽNJENA AKO TO ODBIJU

kuran-skola“Mi smo bili na putu kući kad je on odjednom počeo pjevati ‘Allah, Allah’”

Katolička djeca u školi u Linzu u Austriji su prisiljena zapamtiti i recitirati islamske pjesme tijekom ramazana ili će se suočiti sa kaznama, prema jednom šokiranom roditelju.

“Mi smo bili na putu kući kad je on odjednom počeo pjevati ‘Allah, Allah’” – rekla je šokirana majka, dodajući, “Osjećala sam se kao da sam dobila šamar u lice!”

Njezin je sin kasnije rekao da je djeci naređeno da se “uključe” i da, ako to ne učine: “Morat će otići ravnatelju, i onda će biti kažnjeni”.

Cijeli program trajao je dva mjeseca, a predavanja je držao istaknuti islamski vjerski učitelj koji je pohađao školu i usmjeravao učenike “učiti odgovarajuće ramazanske pjesme, jer cijeli razred mora slaviti ovaj festival” – objavio Voice of Europe.

Majka je rekla da nema nikakvog problema sa učenicima muslimanima koji su sudjelovali u ovoj aktivnosti, ali je rekla da je trebalo biti izbor da se ne pohađa ova nastava.

Prema drugom učitelju u bečkoj školi, “Mnoge škole su sve više izvan kontrole” i “probleme u učionicama gotovo je nemoguće riješiti sada”.

Dodala je da je “šerijatski zakon superiorniji za mnoge moje učenike”, upozoravajući: “Glazba i ples su odbačeni na vjerskoj osnovi. Također se rasprave i borbe odvijaju sa povećanjem učestalosti zbog vjerskih sukoba.”

Nova konzervativno-populistička koalicijska vlada u Austriji nastoji poduzeti korake za uklanjanje islamskog utjecaja na njihovu kulturu, nakon što je uvela prijedlog za zabranom muslimanskih vela za djevojke mlađe od 10 godina u školama.

Kao što smo ranije istaknuli, islamska radikalizacija postaje sve veći problem u školama širom Europe.

Majci u Njemačkoj čija je kćer bila zlostavljana od strane muslimanskih studenata jer je imala plavu kosu, bila kršćanka i nije nosila maramu, ravnatelj škole u Frankfurtu joj je rekao da svoju kćerku pokrije hidžabom.

Ranije ove godine predsjednik Njemačke udruge nastavnika upozorio je da škole s više od 70% migrantskih učenika nisu više pod kontrolom, a napadi na učiteljice i židovske učenike postaju uobičajeni.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , ,