Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » LAŽNE VIJESTI ZAPADNIH MEDIJA: Slika ubijenih pasa lutalica u Rusiji je zapravo snimljena u Pakistanu

LAŽNE VIJESTI ZAPADNIH MEDIJA: Slika ubijenih pasa lutalica u Rusiji je zapravo snimljena u Pakistanu

psi-pakistanRazotkriven je još jedan potez Zapadnih mainstream medija u pokušaju ocrnjivanja Rusije neposredno prije Svjetskog nogometnog prvenstva 2018.

Slika koja je cirkulirala online po društvenim mrežama i mainstream medijima o navodnim ubojstvima pasa u Rusiji zapravo je uslikana u Pakistanu, tijekom pokušaja smanjenja broja lutajućih životinja na ulicama grada Karachija 2016. godine

Uoči Svjetskog kupa, postojao je strah da će Rusija pokušati istrijebiti pse lutalice na vrijeme zbog dolaska navijača.

Međutim, zamjenik premijera Vitalij Mutko rekao je da će životinje biti uhvaćene i smještene u skloništa.

Korisnik Twittera je objavio sliku koja pokušava pokazati rezultate pomora pasa koji leže mrtvi na ulici negdje u Rusiji.
 


 
No, slika koja prikazuje više od 50 mrtvih pasa, to je zapravo snimljeno prije dvije godine u Pakistanu.

Dok su domaći i strani mainstream mediji pisali o tome kako Rusija planira masovni pokolj pasa lutalica uoči Svjetnog prvenstva u nogometu, internet je razotkrio o čemu se zapravo radi.

Twitter korisnik po imenu Fabio je objavio sliku snimljenu u Pakistanu koja je korištena u članku Reuters-a u 2016. godini.

Priča o kojoj je bilo riječ je otkrila kako je više od 700 pasa u Karachiju bilo praćeno i otrovano tijekom nekoliko dana.

“Slika koju ste koristili doista je ilustracija zločina po mom iskrenom mišljenju, ali to nije iz Rusije” – rekao je.
 


 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,