Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » NOVAC » RUSIJA SE RIJEŠILA VIŠE OD POLOVICE AMERIČKIH DRŽAVNIH OBVEZNICA

RUSIJA SE RIJEŠILA VIŠE OD POLOVICE AMERIČKIH DRŽAVNIH OBVEZNICA

obveznice-sadRusija je u travnju ove godine prodala praktički polovicu ukupnih američkih državnih obveznica ukupne vrijednosti 47,5 milijardi dolara, podaci su izvještaja koje je objavilo američko Ministarstvo financija

Trenutno, kako se precizira, Rusija posjeduje ukupno 48,7 milijardi dolara američkih obveznica.

Na taj način Rusija se u rejtingu zemalja koji u svom posjedu imaju američke obveznice spustila sa 16. na 22. mjesto.

Lider, kada je riječ o investicijama u američke obveznice, i dalje je Kina sa ukupnih 1,18 bilijuna i Japan sa oko bilijun dolara.

Mediji podsjećaju i da je američki Kongres nešto ranije predložio da se protiv ruskih financijskih struktura uvedu sankcije kako bi se zabranilo američkim građanima da vrše bilo kakve transakcije kada je riječ o ruskom državnom dugu.

Te sankcije bi obuhvatile sedam ruskih vodećih banaka – „Sberbanku“, „VTB“, „Gasprombanku“, „Banku Moskve“, Roseljhozbanku“, „Promsvjazbanku“ i „Vnešekonombanku“.

Međutim, američki predsjednik Trump je, ukazuju američki mediji, tu odluku odložio uz obrazloženje da bi se takav rasplet negativno odrazio ne samo na ruske, već i na američke investitore.

Tim povodom oglasio se i ruski senator Aleksej Puškov koji je ocijenio da je odluka ruskih vlasti da se umanji financijska ovisnost od SAD apsolutno „logičan korak“.
 
(sputniknews.com)

Filed under: NOVAC · Tags: , , , , ,