Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » OVO JOŠ NISTE VIDJELI: Obilazak labirintskog nacističkog bunkera koji je bio namijenjen da sakrije Hitlerove trupe (VIDEO)

OVO JOŠ NISTE VIDJELI: Obilazak labirintskog nacističkog bunkera koji je bio namijenjen da sakrije Hitlerove trupe (VIDEO)

kamp-naziOko 200 milja od Berlina, mreža podzemnih tunela namijenjenih da zaštiti planove za “Treći Reich” Adolfa Hitlera skrivena je u poljski krajolik

Nadimkom ‘Regenwurmlager’ ili “Kamp gliste (crva)” je utvrda koja skriva zastrašujući skup podzemnih zgrada koje su nekad bile korištene kao obuka za vojnike i kao spremište za nacističko naoružanje.

Razrađeni lanac prolaza bio je dio obrambenog sustava kojeg je napravila njemačka nacistička vlada tridesetih godina prošlog stoljeća, smještena u bivšem dijelu Pruske pod kontrolom Poljske.

Nova snimka armiranobetonske baze otkriva veličinu volje kojom su nacisti htjeli održati ratne napore.

Na površini je zeleno polje sa pokojim betonskim elementom za koje ne bi posumnjali da krije bazu na tom području.

No, ispod zemlje se krije mreža raznih tunela duljine 100 kilometara, prostorija za medije i oružarnica, koje su bile izvan dosega savezničkih bombi.

Čini se da je tajni informativni centar i salon izgrađen za pripadnike Hitlerovih snaga.

Kada su neprijateljski njemački vojnici poraženi, tvrđava je napuštena i na kraju su je otkrili sovjetski vojnici dok su marširali na putu da oslobode Berlin.

Iako je priča da podzemna tvrđava još uvijek sadrži skrivene zamke za ubijanje ili uništavanje neželjenih uljeza, danas su tuneli popularna turistička atrakcija.

Pogledajte video:
 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,