Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » OVAJ AUTOMOBIL POKREĆE SLANA VODA! IMA 920 KONJSKIH SNAGA, NAJVEĆA BRZINA 350 KM NA SAT, I PRIJEĐE 600 KM SA PUNIM SPREMNIKOM

OVAJ AUTOMOBIL POKREĆE SLANA VODA! IMA 920 KONJSKIH SNAGA, NAJVEĆA BRZINA 350 KM NA SAT, I PRIJEĐE 600 KM SA PUNIM SPREMNIKOM

auto-vodaNaftna industrija je ponovo u iskušenju da otkupi nečiji patent i proglasi ga prijetnjom za “nacionalnu sigurnost”

Ovaj automobil radi isto kao i automobil na vodikove gorive ćelije, osim što tekućina koja se koristi za skladištenje energije – je slana voda.

Ovo nije daleko od automobila sa vodenim motorom, ideja koja je obilježena kao zavjera od strane mnogih unatoč golemoj količini dokaza koji stoje iza njega.

U ovom slučaju, (slana voda) tekućina prolazi kroz membranu između dva spremnika, stvarajući električni naboj.

Elektricitet se zatim pohranjuje i distribuira preko super kondenzatora. Četiri električna motora u automobilu su napajana električnom energijom koja ih pokreće.

Automobil ima razervar za vodu u obliku dva 200-litarska spremnika, koja će u jednom sjedalu omogućiti vozačima da putuju do 600 km.

Sveukupno, četverosjed je dugačak 5,25 metara, širok 2,2 metra i visok 1,35 metra.

“Nakon što je u ožujku 2014. debitirao na Ženevskom sajmu automobila, tehnologija slane vode sada je certificirana za uporabu na europskim cestama.”

Nanoflowcell AG je tvrtka koja stoji iza ovog tehnološkog čuda, a trenutno priprema tehnologiju za masovnu proizvodnju.

“Imamo velike planove, i ne samo u automobilskoj industriji. Potencijal tehnologije NanoFlowcell je mnogo veći, posebice u pogledu domaćih zaliha energije, kao i u pomorskoj, željezničkoj i zrakoplovnoj tehnologiji” – rekao je predsjednik uprave kompanije NanoFlowcell AG profesor Jens-Peter Ellermann.

Ovo je ogromna vijest, i još je jedan primjer od tolikih koji jasno pokazuju kako imamo toliko mnogo načina da si poboljšamo naše živote. Iako novac ostaje problem, to ne mora biti.

Svi automobili trebaju biti napravljeni na ovaj način, ili od drugih sličnih tipova čiste zelene energije.

Prije nekoliko godina, ako ste nekome rekli da je moguće voziti automobil tako da ulijevate u njega slanu vodu, nazvali bi vas teoretičarom zavjere.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik CC” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , ,