Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Putin svečano uručio rusko državljanstvo MMA legendi Jeff ‘Snowman’ Monsonu

Putin svečano uručio rusko državljanstvo MMA legendi Jeff ‘Snowman’ Monsonu

jef-mmaPredsjednik Vladimir Putin dodijelio je rusko državljanstvo Jeff ‘Snowman’ Monsonu, istaknutom MMA sportašu poznatom po snažnom anti-kapitalističkom stavu i promicanju sovjetskog naslijeđa

Dekret kojim je ruski predsjednik odobrio državljanstvo 47-godišnjem Jeffu Williamu Monsonu objavljen je na vladinom portalu za zakonske informacije u utorak.

Ruski zakon dopušta predsjedniku dodjeljivanje državljanstva strancima u znak priznanja njihovim postignućima ili zaslugama u zemlji.

Monson je profesionalni borac MMA (Mixed Martial Arts) i svjetski prvak u brazilskom Jiu-Jitsu.

Poznat je po ljevičarskim pogledima i sklonostu povijesti i ostavštini Sovjetskog Saveza – jedna od Monsonovih mnogih tetovaža je ogroman sovjetski čekić i srp, a druga je stilizirana tetovaža slike čovjeka koji puca čovjeku glavu s naslovom “kapitalizam”.

U razgovoru s RT-om iz 2015. godine, Monson je izjavio da je prema svom mišljenju on ima “rusku dušu”.

Za svoju potporu Rusiji i njenom političkom smjeru, Monson je dobio titulu počasnog građanina samoproglašene Republike Abhazije i putovnicu samozvane Luganske narodne republike.

Monson nije prvi inozemni sportaš ili slavna osoba koja je primila rusku putovnicu u proteklom desetljeću.

Ostali poznati koji su je dobili su francuski glumac Gerard Depardieu, američki glumac i legenda borilačkih vještina Steven Seagal, zvijezda olimpijskog snowboarda Vic Wild, boksač Roy Jones Jr, nogometaš iz Brazila Mario Fernandes i drugi.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,