Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » AMERIČKI MEDIJI U PANICI: Rusi su testirali svoj novi nadmoćni raketni sustav S-500 – pogodili su metu na 480 kilometara

AMERIČKI MEDIJI U PANICI: Rusi su testirali svoj novi nadmoćni raketni sustav S-500 – pogodili su metu na 480 kilometara

s500-raketaRusija je u tajnosti testirala svoj novi sustav protuzračne obrane S-500 i oborila svjetski rekord u dometu, piše CNBC

Rusija je u tajnosti izvršila test svog najnovijeg protuzračnog raketnog sustava S-500, koji je pogodio metu na udaljenosti od 480 kilometara, što je 80 kilometara dalje od prethodnog svjetskog rekorda, piše CNBC pozivajući se na američke obavještajne izvore.

Rusija tvrdi da novi sustav može presretati hipersonične rakete, dronove, zrakoplove i “nevidljive” ratne avione poput F-22 i F-35. Rusija također tvrdi da novi sistem ima domet koji mu omogućuje obaranje ciljeva na visini od 100 kilometara iznad zemljine površine.

CNBC također navodi kako je prošlog tjedna saznao da Rusija priprema hipersonično vozilo nazvano Avangard, a radi se o oružju protiv kojeg se nijedna zemlja ne može obraniti.

Sposobno je nositi nuklearnu bojevu glavu i dizajnirano je za obaranje interkontinentalnih balističkih raketa, a trebalo bi biti spremno do 2020. godine.

Prema izvorima, Rusija je dvaput uspješno testirala Avangard u 2016. godini, a treći test u listopadu 2017. bio je bezuspješan. Očekuje se da će ga opet testirati ovog ljeta.
 

 
(index.hr)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , ,