Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI, ZDRAVLJE I MEDICINA » ANKETA: Polovica žena milenijalki sada ne može pronaći svoju vaginu

ANKETA: Polovica žena milenijalki sada ne može pronaći svoju vaginu

milenijalkeViše od polovice žena koje spadaju u grupu Milenijalaca ne može pronaći vaginu, prema novoj studiji koja sugerira da su milenijalci još više van dodira sa stvarnošću nego što se prije mislilo

Nova anketa milenijalnih žena pokazala je da je jedan od dva sudionika pogrešno identificirao vaginu na dijagramu ženskog reproduktivnog sustava, piše Counselheal.

Srećom, većina žena u dobi između 66 i 75 godina je mogla locirati vaginu na medicinskom dijagramu.

Najnovije istraživanje pokazalo je da je manje od četvrtine žena u dobi između 16 i 25 godina izjavilo da se osjećaju sigurno i da su dobro informirane o ginekološkim zdravstvenim problemima.

Međutim, 42 posto žena u dobi između 66 i 75 godina navelo je da su dobro obrazovane o svom ginekološkom zdravlju, prema istraživanju koje je provela ženska karitativna organizacija The Eve Appeal.

Istraživači iz The Eve Appeala izjavili su da je istraživanje, koje je provedeno zbog mjeseca Svjesnosti o ginekološkim karcinomima, trebalo potaknuti mlade žene na razumijevanje važnosti njihova seksualnog zdravlja, navodi Daily Mail.

Istraživanje je također pokazalo da petina žena u dobi između 16 i 25 godina nije mogla navesti bilo koji od pet ginekoloških karcinoma poput raka maternice, cerviksa, jajnika, vagine i vulve.

Veliki dio mladih žena je izjavio da im je neugodno govoriti o svojim dijelovima tijela, a 40 posto mladih ljudi koristilo je izraze poput “dijelovi dame” ili “ženski komadići”, prema istraživanju.

Istraživači su također otkrili da je 65 posto izjavilo da im je neugodno kada koriste riječ “vagina” ili “vulva”.

Mladim ženama je tako neugodno u raspravljanju o njihovom seksualnom zdravlju da je 10 posto žena u dobi između 16 i 35 godina reklo da ima poteškoća pri razgovoru sa njihovim liječnicima o ginekološkom zdravlju, a jedna na tri žene priznale su da im je previše neugodno zbog njihovih ginekoloških problema otići do liječnika.

“U organizaciji Eve Appeal znamo koliko je važno promovirati dijalog o znakovima i simptomima ginekoloških karcinoma kod žena svih dobnih skupina, a ovo je istraživanje pokazalo koliko daleko moramo ići kako bismo to mogli učiniti”, rekla je Helena Morrissey, predsjednca organizacije The Eve Appeala, Telegraphu.

“Ovi tumori imaju za posljedicu jednog od najgorih ishoda za žene, sa stopom smrtnosti od 40 posto”, rekla je.

“Razumijevanje simptoma će spasiti živote, zbog čega pozivamo žene da otvoreno razgovaraju o ovim problemima što im može spasiti život”.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI, ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , ,