Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » AMERIČKI MILIJARDER MICHAEL BLOOMBERG: Povećanje poreza siromašnima je ‘dobra stvar za te ljude’

AMERIČKI MILIJARDER MICHAEL BLOOMBERG: Povećanje poreza siromašnima je ‘dobra stvar za te ljude’

bloom-porezAmerički milijarder Michael Bloomberg kaže kako bi želio povećati poreze građanima s niskim prihodima u svom križarskom ratu protiv slatkih gaziranih pića

Kaže da je to “dobra stvar za te ljude”.

Bloomberg kaže da želi odlučiti što je dobro za ljude s niskim prihodima. “Pitanje je hoćete li povlađivati tim ljudima? Ili želite da oni žive duže? Nema sumnje” – rekao je.

“Ako povećate porez na šećerna pića, primjerice, oni će piti manje, i ne sumnjam da su šećerni napici jedan od glavnih doprinosa pretilosti kao jedan od glavnih uzročnika bolesti srca i raka i raznih drugih stvari” – rekao je on na tribini MMF-a u razgovoru sa čelnicom MMF-a Chrisine Lagarde.

Milijarder je usporedio američku vojsku sa industrijom ugljena.

“Imamo puno vojnika u Sjedinjenim Američkim Državama u američkoj vojsci, ali ne želimo započeti rat samo da im damo nešto da rade i to je upravo ono što mislite kada kažete ‘ugljen ubija ljude jer ne želimo da rudari ugljena izgube posao”.

“Istina je da uopće nema mnogo rudara ugljena i mi im možemo pronaći druge stvari za raditi. Ali usporedba je: život ili posao. Ili porez ili život? Što želite raditi? Odaberite svoj otrov.”

Bloomberg je žestoki zagovornik poreza na gazirana pića.

Prošle je godine potrošio 3 milijuna dolara na reklamnu kampanju koja podupire porez na slatka gazirana pića u Chicagu. Kad je bio gradonačelnik grada New Yorka, pokušao je zabraniti šećerne sokove u velikim pakiranjima u gradskim trgovinama, ali nije uspio.

Također je kritizirao nedavno smanjenje poreza od strane američkog predsjednika Donalda Trumpa. Bloomberg vjeruje da je to “ekonomski neopredjiva pogreška” i neće dovesti do znatno viših plaća i rasta.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik CC” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , ,