Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » ‘GOVOR MRŽNJE’: ŠVEDSKI GRAĐANIN SE SUOČAVA SA 2 GODINE ZATVORA JER JE JAVNO OBJAVIO DA SOMALIJCI IMAJU NIZAK IQ

‘GOVOR MRŽNJE’: ŠVEDSKI GRAĐANIN SE SUOČAVA SA 2 GODINE ZATVORA JER JE JAVNO OBJAVIO DA SOMALIJCI IMAJU NIZAK IQ

svedska-somalijaUnatoč tome što je to zapravo istina

Muškarac u Švedskoj suočava se sa kaznom do dvije godine zatvora jer je u objavi na Facebooku rekao da somalijci obično imaju nizak IQ, unatoč tome što je on tehnički rekao istinu

60-godišnjak iz grada Kungsangena objavio je: “Samo svaki peti somalijac ima IQ oko 70″, na Facebook stranici “Stand Up For Sweden” u rujnu prošle godine.

Prema tužiteljici Paulini Brandberg, taj post cilja zaštićenu skupinu ljudi na temelju nacionalnog podrijetla i stoga je govor mržnje.

Optuženi nije niti zanijekao niti priznao zločin, već bi mogao dobiti kaznu do dvije godine zatvora, nakon što ga je optužio Okružni sud Attunda.

Prema britanskom profesoru Richardu Lynnu i finskom kolegi Tatu Vanhanenu, koji je objavio knjigu pod nazivom “IQ i Bogatstvo naroda”, koja je povezivala stope koeficjenta inteligencije IQ i ekonomskog prosperitet, optuženi je zapravno napisao tehnički ispravnu objavu na Facebooku jer je prosječni IQ u Somaliji oko 70.

Stranica za IQ po zemljama navodi da je prosječni IQ u Somaliji čak i oko 68.

Slučaj je još jedan primjer onoga što se sada naziva “činjenice mržnje”, tvrdnje koje su općenito istinite, ali su negativne prema manjinama ili drugim etničkim skupinama.

Šveđani širom zemlje su procesuirani zbog objava na društvenim medijima u kojima pišu točne usporedbe između migranata i stope kriminala.

55-godišnji šveđanin je nedavno osuđen i novčano kažnjen 1.265 dolara za počinjenje “zločina mišljenja”, nakon što je objavio na Facebooku da su muslimani “odgovorni za povećanje krminala počinjenih od strane bandi u Švedskoj i drugih nasilnih stvari poput silovanja”, unatoč tome što je to statistički istinito.

Drugi primjer javnog izražavanja “činjenica mržnje” koji je doveo do cenzure je da je Tommy Robinson suspendiran sa Twittera jer je istaknuo kako su velika većina silovatelja koji su uključeni u trgovanje mladim djevojkama u Britaniji bili muslimani.

“90% kriminalaca u bandama su muslimani”, napisao je Robinson na Twitteru 25. veljače.

Muslimanski reformist Maajid Nawaz potvrdio je da je Robinsonova objava na Twitteru točna, komentirajući, “on je samo citirao činjenicu”.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,