Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » CNN U VELIKIM PROBLEMIMA: Poznata televizija bi mogla zatvoriti vrata s obzirom na najnoviji pad gledanosti od čak 30 posto

CNN U VELIKIM PROBLEMIMA: Poznata televizija bi mogla zatvoriti vrata s obzirom na najnoviji pad gledanosti od čak 30 posto

cnn-gledanostCNN je na rubu trajnog zatvaranja svojih vrata nakon što je gledanot još više pala nego prošlog tjedna, pa je u drugom tjednu svibnja pala za čak 30 posto

Dok je televizija Fox News povećala ukupni broj gledatelja za zdravih 6 posto, a MSNBC zadržao stabilnu gledanost, CNN-ovo gledateljstvo se odlučilo na bijeg, što znači da će ova televizijska mreža uskoro doći svome kraju.

Dok nitko u medijima ne želi pričati o tome, CNN-ove nemilosrdne lažne vijesti nisu samo stvorile masivni problem vjerodostojnosti za ovu TV mrežu, već su rezultati gledanosti ove TV mreže čak gori nego što se mislilo.

CNN je lagao.

Brojevi ne …

CNN-ova gledanost je počela padati nakon izbora Donalda Trumpa za predsjednika Amerike, zbog objave lažnih vijesti i razotkrivanja alternativnih medija kao “lažnih vijesti”. Nije ni čudo da je ljudima dosta ovakve retorike s obzirom da alternativni mediji jedini danas donose potpunu istinu.

Prošli tjedan, tijekom vijesti u najgledanijem terminu, CNN je prosječno dnevno gledalo ukupno 844.000 gledatelja. Tijekom istog tjedna prošle godine, CNN je prosječno gledalo 1.191 milijuna ljudi. To je pad gledanosti od 29 posto.

Prosječni ukupni broj gledatelja CNN-a smanjio se za 25 posto, 841 tisuća u odnosu na 635 tisuća.

Drugim riječima, prošlog tjedna je CNN mogao privući samo prosječno 635.000 gledatelja.

Fox News, međutim, napreduje. Prošli tjedan Fox je prosječno imao dnevno 2.487 milijuna gledatelja u glavnom terminu, gotovo tri puta više od CNN-ovih 844 tisuća i 1,463 milijuna ukupnog broja gledatelja, i više od dva puta od CNN-ovih 635 tisuća.

Dok je MSNBC na dalekom drugom mjestu iza Foxa, CNN ostaje u prašini sa prosječno 1.667 milijuna u večernjim satima i 913 tisuća ukupno gledatelja u dnevnom terminu.

Nevjerojatno, CNN-ov drugi tjedan u svibnju ove godine bio je još gori od prvog tjedna, koji je bio već katastrofalan.

Tijekom prvog tjedna, CNN je privukao 859 tisuća gledatelja u večernjem terminu, ali to je još uvijek bolje od drugog tjedna, u kojem je gledanost pala na čak 844 tisuća. U ukupnom broju dnevnih gledatelja, anti-Trumpov kanal se prebacio je iz jednog gubitaškog tjedna od samo 649 tisuća gledatelja na još gori drugi tjedan od 635 tisuća gledatelja.

Treći tjedan svibnja već izgleda kao da bi mogao biti još gori za CNN. U ponedjeljak, unatoč ogromnim vijestima oko otvaranja američkog veleposlanstva u Jeruzalemu, CNN je prosječno imao nevjerojatnih 643 tisuća dnevnih gledatelja, u usporedbi s Foxom i MSNBC-om koji su imali 1,76 milijuna i 1,13 milijuna gledatelja.

Kada podvučeno crtu, nakon što su alternativni mediji razotkrili skriptirane vijesti, namještene napade pod “lažnom zastavom” i lažno izvještavanje ove televizijske mreže, gledanost može samo nastaviti padati dok ne dosegne dno.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,