Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » IDENTIFIKACIJA NEMOGUĆA! ŽENE U FRANCUSKOJ ĆE DOBITI 3 MJESECA ZATVORA AKO BUDU JAVNO NOSILE NIKAB

IDENTIFIKACIJA NEMOGUĆA! ŽENE U FRANCUSKOJ ĆE DOBITI 3 MJESECA ZATVORA AKO BUDU JAVNO NOSILE NIKAB

nikabFrancuski sud je osudio ženu na šestomjesečnu zatvorsku kaznu zbog odbijanja zahtjeva policajca da ukloni nikab

Odluka je izazvala bijes u francuskom muslimanskoj zajednici.

Kazna slijedi nakon dramatičnog uhićenja žene u južnom gradu Toulouseu prošlog mjeseca nakon što ju je zaustavila policija zbog nošenja vela preko čitavog lica, koji je ilegalan u Francuskoj.

Tada je navodno je pokazala fotokopiju loše kvalitete svoje identifikacijske iskaznice i odbila skinuti svoj veo kako bi policajci vidjeli njezino lice. Nakon brojnih pokušaja da ukloni veo, žena je počela vrištati u pomoć.

Žena je bila uhićena i na silu odvedena u policijsko vozilo. Policajci su se tada suočili sa skupinom od otprilike 30 muslimana. Policajci su pokušali raspršiti gomilu suzavcem i pucanjem u zrak. Ovaj incident je navodno kriv za izazivanja bijesnih nemira u gradu sa više od desetak zapaljenih automobila tijekom dvije noći nemira.

37-godišnja žena je dobila šestomjesečnu kaznu zatvora, koja je smanjena na samo tri mjeseca od strane kaznenog suda gradu Toulouseu u četvrtak, izvijestio je FranceInfo.

Osuđena je zbog nepoštivanja zakona, pobune i zbog prijetnji smrću policiji. Također je dobila novčanu kaznu u iznosu od 100 eura i 1000 eura za štetu koju treba isplatiti policajcima.

Nakon njezina pritvora, žena je odbacila policijsku verziju događaja, rekavši kako su je policajci vrijeđali. Također je izjavila da nije nosila nikab, prema ranijim izvješćima.

Kazna je izazvala bijes među francuskom muslimanskom zajednicom. Islam & Info Facebook stranica, koja ima preko 400.000 sljedbenika, objavila je izjavu kojom je osuđivala presudu.

“Ona je ta koja je zlostavljana od strane policije i koja je strpala ovu mamu u zatvor” – rečeno je na društvenom mediju. “Islamofobna nepravda je na svim razinama u Francuskoj. Neka ju Allah štiti i olakša.”
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,