Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Orban proglasio kraj ‘liberalne demokracije’ u Mađarskoj i obećao da će se boriti za kršćanske vrijednosti i protiv diktata EU

Orban proglasio kraj ‘liberalne demokracije’ u Mađarskoj i obećao da će se boriti za kršćanske vrijednosti i protiv diktata EU

orban-zastavaViktor Orban je proglasio kraj “liberalne demokracije” u Mađarskoj, rekavši kako nije uspio obraniti slobodu i kršćansku kulturu uslijed migrantske krize

Zavjetovao se da će izgraditi “kršćansku demokraciju” koja se bori protiv diktata EU.

U četvrtak je mađarski novi parlamentu predao Viktoru Orbanu svoj treći uzastopnu mandat, premijer je rekao da su Mađari izazvali „stari svjetski poredak” u korist kršćanske demokracije, što je omogućilo Mađarskoj da „preživi i raste” kao nacija.

“Vrijeme liberalne demokracije je završilo. Nismo prikladni zaštititi ljudsko dostojanstvo, omogućiti slobodu, ne možemo više jamčiti fizičku sigurnost i više ne možmo održavati kršćansku kulturu” – rekao je Orban.

Mađarska je izgradila “kršćansku demokraciju dvadeset prvoga stoljeća koja jamči ljudsko dostojanstvo, slobodu i sigurnost”, kao i da “štiti tradicionalni obiteljski model” – kazao je premijer.

Dodao je: “Mi smo kršćanski demokrati i želimo kršćansku demokraciju”.

Orban je rekao kako se neće usuglasiti sa migrantskim kvotama nametnutih od strane EU, upozoravajući kako masovna migracija “može dovesti do smrti naroda”, i obećao je obraniti interese mađarskih građana i zaštititi kršćanske vrijednosti.

“Danas tisuće plaćenih aktivista, birokrata i političara rade u Bruxellesu klasificiraju migraciju kao temeljno ljudsko pravo. Zato žele oduzeti pravo odlučivanja koga ćemo prihvatiti ili ne” – rekao je Orban.

Pozvao je Europsku uniju da se “vrati u stvarnost”, rekavši kako bi EU trebala napustiti “deluzionalne noćne more” Sjedinjenih Država Europe i umjesto toga biti “savez slobodnih naroda”.

“Moja će vlada biti vlada slobodnih Mađara i suverenih Mađara” – rekao je Orban.

Orbanova politika očigledno je pogodila u žicu Mađare koji su glasali već treći uzastopni mandat za njega, a njegova stranka Fidesz osvojila je dvije trećine zastupničkih mjesta na izborima 8. travnja.

On je također dobio značajanu opoziciju koja poziva na „promjenu režima” i doživotnog neprijatelja u obliku medijskog tajkuna George Sorosa koji je rođen u Mađarskoj, čija se nevladina organizacija sada navodno seli iz Budimpešte zbog „političkog neprijateljstva”.

Odradivši svoj posao, Orban je pokrenuo križarski rat protiv Sorosevih-kontroliranih organizacija, rekavši:

“Bez obzira koliko puta George Soros odlazi u Bruxelles, bez obzira koliko puta je pitanje ilegalne imigracije stavljeno na dnevni red, i bez obzira koliko saveznika George Soros ima u Bruxellesu, nećemo se predati”.

EU je u više navrata prijetila euroskeptičnom premijeru sankcijama zbog navodnih kršenja prava, sloboda i “vrijednosti EU” općenito, ali do sada to nije rezultiralo nikakvim akcijama protiv Budimpešte.

Orban, kojeg su kritičari EU-a označili “diktatorom” i “nacionalistom”, nije međutim jedini europski dužnosnik koji se okreće kršćanstvu u svjetlu izbjegličke i migrantske krize.

Njemačka Bavarska, koju kontroliraju ključni saveznici kancelarke Angele Merkel, Kršćanska socijalna unija (CSU), nedavno je naložila da se kršćanski križ stavi u vladine zgrade kako bi se odrazio njihov “kulturni identitet i kršćansko-zapadni utjecaj”.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,