Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » NIGDJE DOKAZA: Zaharova nabrojala tri velike laži Britanije o trovanju obitelji Skripal

NIGDJE DOKAZA: Zaharova nabrojala tri velike laži Britanije o trovanju obitelji Skripal

zaharova-novichokSlužbena predstavnica ruskog Ministarstva vanskih poslova Marija Zaharova navela je tri činjenice koje dokazuju da je Vlada Velike Britanije lagala kada je reč o incidentu sa trovanjem bivšeg ruskog obavještajca Sergeja Skripala i njegove kćerke Julije

„Magla se razilazi i mnogobrojne laži britanske Vlade prevođene premijerkom Theresom May izlaze na videlo“ – napisala je ona u objavi na Facebooku.

Prva stvar je — gdje je uopće ta kemijska supstanca, kojom su Skripalovi navodno otrovani, napravljena, budući da su sami britanski stručnjaci koji su analizirali sakupljene informacije sa lica mjesta demantirali tvrdnje vlasti, navela je ona.

Druga laž odnosi se na navodne motive Rusije da uopće otruje Skripalove, odnosno da je Moskva to učinila zbog povijesno lošeg ponašanja Rusije, što su ruske vlasti kategorički odbacile.

Štaviše, dodala je ona, Moskva je navela više primjera kako je Britanija prekršila norme međunarodnog prava i etike kako bi ostvarila vlastite nacionalne interese.

Treća laž je ta da se supstanca ‘Novichok’ navodno proizvodila isključivo u Rusiji, iako je češki predsjednik Miloš Zeman prije par dana osobno izjavio da je i njegova zemlja proizvodila taj kemijski otrov“ – istaknula je Zaharova.

Mediji podsjećaju da je Zeman precizirao da je Češka proizvodila i skladištila ‘Novichok’ (A-234) doduše u malim količinama.

„Znamo i gdje i kada, nećemo biti licemjerni i ne treba lagati po tom pitanju“, naveo je on.
 
(sputniknews.com)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,