Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » VIKTOR ORBAN: Europska unijo, smanjuješ prihode poljoprivrednicima da bi ih dali imigrantima? E NEĆEŠ!

VIKTOR ORBAN: Europska unijo, smanjuješ prihode poljoprivrednicima da bi ih dali imigrantima? E NEĆEŠ!

viktor-rukaMađarski premijer Viktor Orban izjavio je da ne podržava predlog budžeta EU kojim je predviđeno manje novca za poljoprivrednike, istraživanje i regionalni razvoj, a povećanje sredstava za zemlje koje prihvćaju migrante

Viktor Orban je u intervjuu za mađarski Radio Košut rekao da se očekuje da pregovori o priračunu EU potraju i istaknuo da zajednički sedmogodišnji proračun mora biti jednoglasno usvojen.

„Sve dok Mađari ne daju zeleno svetlo, neće biti proračuna“, rekao je Orban, prenosi MTI.

Europska unija podržava smanjenje sredstava za poljoprivrednike, istraživanje i regionalni razvoj, a povećanje za zemlje koje prihvate migrante.

Migrantima, kako je dodao, ne treba dati „ni jedan jedini cent“, a relevantnu podršku trebaju omogućiti članice iz vlastitih proračuna.

Orban je takođe najavio imenovanja tri zamjenika premijera od kojih će jedan biti ministar unutrašnjih poslova Sandor Pinter.

Pinter će, kako je rekao Orban, biti zadužen za novu centraliziranu kancelariju koja će funkcionisati i kao jedinstvena obavještajna služba.
 
(RTS)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,